16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSportFotbalPAOK Salonic revine pe primul loc în Grecia după victoria contra nou-promovatei...

PAOK Salonic revine pe primul loc în Grecia după victoria contra nou-promovatei Levadiakos!

Campioana Greciei, PAOK Salonic, a pus capăt unei serii de trei meciuri fără victorie, reușind să câștige cu scorul de 2-0 împotriva echipei Levadiakos, în etapa curentă din campionatul intern.

PAOK Salonic, sub comanda antrenorului român Răzvan Lucescu, a reușit să-și recâștige forma în partida de pe terenul nou-promovatei Levadiakos. Deși echipa din Salonic era favorită înaintea meciului, aceasta a avut dificultăți în a găsi drumul spre gol. Jocul s-a deblocat abia în ultimele minute ale întâlnirii, când PAOK a marcat de două ori, asigurându-și victoria cu 2-0.

Două goluri marcate târziu aduc victoria pentru echipa lui Răzvan Lucescu

Primul gol a venit în minutul 86, când Mady Camara a înscris cu o lovitură de cap din apropierea porții, după o centrare precisă de pe partea stângă din partea fundașului portughez Vieirinha. Golul a oferit echipei lui Lucescu liniștea necesară în finalul partidei.

În al doilea minut al prelungirilor, PAOK a primit o lovitură de la 11 metri, pe care a transformat-o fără emoții jucătorul austriac Stefan Schwab. Cu acest gol, victoria a fost practic asigurată, iar echipa din Salonic a obținut cele trei puncte atât de necesare pentru a reveni în fruntea clasamentului.

Deși Levadiakos a avut și ea o șansă importantă de a schimba cursul meciului, ratând un penalty în minutul 70 prin argentinianul Guillermo Balzi, echipa nu a reușit să profite de oportunitate.

PAOK preia conducerea în clasament

Cu această victorie, PAOK revine pe primul loc în campionatul Greciei, acumulând 16 puncte, două peste echipele rivale AEK Atena, Olympiacos și Aris. După ce a fost devansată chiar de Aris în urma ultimelor rezultate, echipa lui Răzvan Lucescu a reușit să recâștige prima poziție în clasament, consolidându-și șansele la titlul de campioană.

Urmează însă două provocări majore pentru PAOK. Pe 20 octombrie, echipa va disputa un derby important împotriva AEK Atena, un meci care poate influența decisiv lupta pentru primele locuri din campionat. La doar câteva zile distanță, pe 24 octombrie, PAOK va înfrunta pe Viktoria Plzen în Europa League, într-o confruntare crucială pentru calificarea în fazele eliminatorii ale competiției europene.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Accident cu trei persoane încarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs între un microbuz și un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani pe un drum din județul...

Furtul din umbră: ANAF dezvăluie cazuri de rambursări uriașe nedeclarate

Zeci de milioane de lei fără declarație fiscală, noua metodă de a recicla bani, prin plăți ramburs Vânzarea de articole de pescuit, lenjerii de pat,...

A căzut într-un canal adânc de patru metri într-un parc din Capitală

Un bărbat în vârstă de 45 ani a căzut într-un canal, la aproximativ patru metri adâncime, în parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4 al...
Ultima oră
Pe aceeași temă