17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSportFotbalOlympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară, în prima manșă a semifinalelor.

Olimpiakos Pireu a învins-o în deplasare pe Aston Villa cu scorul de 4-2, grație hat-trick-ului reușit de atacantul marocan Ayoub El Kaabi (17, 29, 56 – penalty) și golului marcat de Santiago Hezze (67). Ollie Watkins (45+1) şi Moussa Diaby (52) au punctat pentru Villa, care a ratat şi un penalty pe finalul partidei. Dacă va trece de Aston Villa, Olympiakos va putea disputa finala pe terenul rivalei din Atena, AEK.

În cealaltă semifinală, Fiorentina s-a impus dramatic cu 3-2 în faţa echipei belgiene FC Bruges. Echipa viola a deschis scorul rapid, prin Riccardo Sottil (5), însă Hans Vanaken a restabilit egalitatea din penalty (17). Gazdele au intrat în avantaj la pauză, graţie reuşitei lui Andrea Belotti (37). FC Bruges a izbutit egalarea, prin brazilianul Igor Thiago (63), deşi juca în zece oameni, Raphael Onyedika fiind eliminat cu două minute mai devreme. Atacantul angolez Mbala Nzola a marcat golul victoriei echipei italiene în prelungirile partidei (90+1).

Fiorentina are şansa de a juca a doua finală consecutivă în Europa Conference League, după ce anul trecut a fost învinsă de West Ham.

Partidele din manşa secundă se vor juca pe 9 mai. Finala din acest an a Europa Conference League este programată în data de 29 mai, la Atena, pe AEK Arena.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Un nou cutremur în județul Gorj. Ce intensitate a avut

Un cutremur cu intensitate de 3,8 a avut loc sâmbătă dimineață în județul Gorj. „În ziua de 07 Septembrie 2024, la ora 09:06:22 (ora...

Rusia lovește orașul ucrainean Kosteantînivka: 3 morți și 3 răniți

Un atac rusesc asupra oraşului Kosteantînivka a ucis trei persoane şi a rănit alte trei. Acesta a vizat atât un bloc de locuinţe, cât...

Dosar penal după ce o poartă metalică de pe un teren de sport a căzut peste un copil

Polițiștii din Alba au deschis un dosar penal după un incident petrecut pe terenul de sport al unei școli din Alba Iulia, unde o...
Ultima oră
Pe aceeași temă