13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalO zambiancă legitimată la Real Madrid, cel mai scump transfer din istoria...

O zambiancă legitimată la Real Madrid, cel mai scump transfer din istoria fotbalului feminin. Cât a costat

Atacanta zambiană Racheal Kundananji a devenit cea mai scumpă jucătoare din istoria fotbalului feminin, după ce formația americană Bay FC le-a plătit celor de la Real Madrid 735.000 de euro pentru a o transfera.

Bay FC, o nouă franciză din liga americană cu sediul în San Jose, nu a dat detalii despre suma de transfer, dar, potrivit canalului american ESPN şi cotidianului spaniol Marca, aceasta s-ar ridica la 735.000 de euro.

În vârstă de 23 de ani, Kundananji se alătură francizei californiene până în 2027, cu o opţiune pentru încă un sezon. Ajunsă la Madrid în august 2022, ea a marcat 25 de goluri în primul său sezon şi alte opt în cele 14 meciuri pe care le-a jucat în acest sezon.

Cel mai scump transfer din istoria fotbalului masculin datează din vara anului 2017, cânt șeicii de la PSG plăteau Barcelonei nu mai puțin de 222 de milioane de euro pentru a-l transfera pe superstarul brazilian Neymar.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă