18 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăSportFotbalMikel Arteta a semnat prelungirea cu Arsenal până în 2027!

Mikel Arteta a semnat prelungirea cu Arsenal până în 2027!

Mikel Arteta (42 de ani) a semnat o prelungire de contract cu Arsenal, valabilă până în 2027, conform The Athletic.

Înțelegerea anterioară urma să expire la finalul acestui sezon, iar prelungirea vine ca o veste bună înaintea derby-ului cu Tottenham.

Proiectul Arteta continuă!

Venit în 2019 pentru a-l înlocui pe Unai Emery, Arteta a devenit o figură centrală pentru „tunari”. A câștigat Cupa Angliei în 2020 și a calificat Arsenal în Liga Campionilor după o absență de șapte ani. În sezonul trecut, echipa a terminat pe locul doi în Premier League, la doar trei puncte în spatele campionilor de la Manchester City, și rămâne în cursa pentru titlu și în acest sezon.

Arteta a avut un rol esențial în promovarea tinerilor talentați, cum ar fi Bukayo Saka (23 de ani), care este acum titular la echipa națională a Angliei.

Produs al La Masia și fost căpitan la Arsenal

În cariera sa de fotbalist, Arteta, format la La Masia, academia Barcelonei, a fost căpitanul lui Arsenal, de unde s-a și retras. Înainte de a prelua banca tehnică a clubului, a fost asistentul lui Pep Guardiola la Manchester City, perioadă în care a cucerit două titluri de campion și o Cupă a Ligii.

Probleme de lot la Arsenal

Deși prelungirea contractului lui Arteta este o veste bună, Arsenal se confruntă cu numeroase probleme de lot înaintea derby-ului cu Tottenham. Căpitanul Martin Odegaard s-a accidentat grav în meciul Norvegiei cu Austria, ieșind de pe teren în lacrimi. Riccardo Calafiori, Mikel Merino și Declan Rice vor absenta și ei, Rice fiind eliminat în remiza 1-1 cu Brighton.

Arteta devine cel mai bine plătit antrenor din istoria lui Arsenal

Ceea ce părea inițial o numire interimară a devenit un succes pe termen lung. În timpul mandatului său, Arteta a câștigat FA Cup (2019-2020), Community Shield (2020-2021, 2023-2024), și a readus echipa în Champions League și în topul Premier League.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Aproape 1,5 milioane de apeluri la 112, abuzive sau eronate în 2024. Un ieșean a sunat de peste 15.000 de ori

În anul 2024, sistemul de urgență 112 din România a recepționat peste 1,5 milioane de apeluri eronate sau abuzive, conform unui raport al Serviciului...

Dacia lansează noul SUV Duster în Marea Britanie cu prețuri semnificativ mai mari decât în UE

Dacia a introdus oficial noul SUV Duster în Marea Britanie, pregătind simultan producția pentru versiunea cu volan pe dreapta, care va fi disponibilă și...

O nouă avertizare cod roșu, exact în zonele lovite de viituri. O parte din județul Tulcea va fi sub cod portocaliu

Codul roșu de inundații pe râuri din Galați și Vaslui a fost prelungit până luni Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, de duminică,...
Ultima oră
Pe aceeași temă