15.4 C
București
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasăSportFotbalMessi, de neoprit! Hat-trick și două pase de gol în victoria Argentinei...

Messi, de neoprit! Hat-trick și două pase de gol în victoria Argentinei cu Bolivia

Lionel Messi a strălucit din nou pentru Argentina, marcând un hat-trick și oferind două pase decisive în victoria categorică cu 6-0 împotriva Boliviei, în cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială 2026.

În aceeași seară, Brazilia a învins Peru cu 4-0.

Messi face spectacol cu Bolivia

Argentina a demonstrat încă o dată că este una dintre marile favorite la calificarea pentru Cupa Mondială din 2026, învingând Bolivia cu un scor impresionant de 6-0. Pe stadionul El Monumental din Buenos Aires, Lionel Messi, în vârstă de 37 de ani, a fost din nou protagonistul principal, implicându-se în cinci dintre cele șase goluri ale echipei sale. Starul argentinian a marcat de trei ori, în minutele 19, 84 și 86, și a contribuit cu două pase decisive pentru golurile lui Lautaro Martinez (’43) și Julian Alvarez (’45+3).

Un alt gol a fost reușit de Thiago Almada în minutul 69, dintr-o pasă a lui Nahuel Molina, singura reușită la care Messi nu a fost implicat. Acest succes a consolidat poziția Argentinei în fruntea grupei de calificare sud-americane, echipa adunând 22 de puncte din 10 meciuri.

Messi, care a devenit primul fotbalist din istoria preliminariilor sud-americane cu trei hat-trick-uri, a fost aclamat de fanii argentinieni care i-au scandat numele și i-au cerut să nu se retragă înainte de Cupa Mondială din 2026. Întrebat despre viitorul său, Messi a răspuns emoționat: „Este foarte frumos să simt afecțiunea oamenilor. Mă emoționează mai mult ca niciodată să fiu aici și să simt dragostea lor, pentru că știu că acestea ar putea fi ultimele mele partide.”

Brazilia își revine cu o victorie categorică împotriva Peru

Într-un alt meci din aceeași rundă de preliminarii, Brazilia a obținut o victorie convingătoare cu 4-0 împotriva Peru. Deși fără vedetele Vinicius Jr și Martinelli, echipa sud-americană a dominat clar partida, iar Raphinha a fost desemnat omul meciului. Atacantul Barcelonei a marcat două goluri din penalty, în minutele 38 și 54, iar Pereira (’71) și Luiz Henrique (’74) au completat scorul final.

Această victorie a fost esențială pentru Brazilia, care se află pe locul 4 în clasamentul preliminariilor după 10 etape. După un început de campanie mai puțin convingător, Brazilia speră să recupereze terenul pierdut față de echipele rivale, precum Argentina și Columbia, în lupta pentru calificarea la turneul final din 2026.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Seara Palatului Elisabeta dedicată celebrării relaţiilor diplomatice între România şi Confederaţia Elveţiană

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a găzduit, marţi seară, la Palatul Elisabeta, o seară dedicată celebrării relaţiilor diplomatice între România şi Confederaţia Elveţiană, cu...

Seara Palatului Elisabeta dedicată celebrării relaţiilor diplomatice între România şi Confederaţia Elveţiană

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a găzduit, marţi seară, la Palatul Elisabeta, o seară dedicată celebrării relaţiilor diplomatice între România şi Confederaţia Elveţiană, cu...

Naționala lui Lucescu reușește încă o performanță! E pentru prima oară după 17 ani

Naționala României, condusă de Mircea Lucescu, a reușit să înregistreze o serie de patru victorii consecutive în Liga Națiunilor, o performanță ce nu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă