13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalMeci interzis cardiacilor în Ardeal. CFR și „U”, spectacol total în derby-ul...

Meci interzis cardiacilor în Ardeal. CFR și „U”, spectacol total în derby-ul Clujului

CFR Cluj și Universitatea au făcut spectacol în derby-ul orașului, încheiat cu scorul de 4-3 în favoarea „feroviarilor”, în epilogul etapei a 6-a a Ligii 1.

Episodul cu numărul 79 al rivalității dintre CFR și „U” Cluj a umplut tribunele stadionului „Cluj Arena”, iar peste 22.000 de spectatori au avut parte de un meci de senzație, nerecomandat cardiacilor.

„Şepcile roşii” au început foarte bine jocul și, după marea ocazie semnată de Bic, al cărui șut din lovitură liberă a fost respins de Sava, au deschis scorul în minutul 10, prin Ianis Stoica. Jucătorul împrumutat de la FCSB a fost „servit” excelent de Oancea și a marcat cu latul din 10 metri. Același Stoica a reușit „dubla” în minutul 38, din assist-ul lui Chipciu. CFR a redus din diferenţă în prelungirile primei reprize, prin nigerianul Philip Otele.

În partea a doua, elevii lui Andrea Mandorlini au interpretat mai bine jocul, iar Durel Avounou a reușit egalarea în minutul 56, norocos, după ce Otele a șutat de la marginea careului, dar balonul a lovit pe rând cei doi stâlpi ai porții lui Iliev și a ricoșat la congolez.

Scăpat din marcajul lui Ioan Filip, Arlind Ajeti a făcut 3-2 pentru CFR în minutul 68. Albanezul a trimis cu capul, iar Plamen Iliev a respins din spatele liniei porții. Golul a fost validat după analiza VAR.

„Studenții” au egalat la trei în minutul 78, prin Dan Nistor, care a executat la vinclu un penalty obținut de Ianis Stoica.

Egalitatea a ținut doar patru minute. Fosta campioană a României a marcat golul victoriei prin spaniolul Jefte Betancor, cu un şut din marginea careului, după o pasă de la Avounou.

După acest rezultat, CFR Cluj a urcat pe locul patru în clasament, cu 10 puncte acumulate, în timp ce Universitatea Cluj ocupă locul 12, cu doar șase puncte.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă