14.1 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSportFotbalMazilu trimis la echipa a doua al lui Brighton!

Mazilu trimis la echipa a doua al lui Brighton!

Adrian Mazilu (19 ani) se află sub contract cu Brighton & Hove Albion, formație din Premier League, după ce „pescărușii” l-au achiziționat pe tânărul fotbalist în vara anului trecut pentru suma de 3 milioane de euro.

În noua stagiune, Mazilu va evolua la formația U21 a clubului.

Mazilu a mai evoluat pentru Farul Constanța sub formă de împrumut până la finalul anului 2023. Din ianuarie 2024, Mazilu a fost împrumutat la Vitesse, formație care a retrogradat din Eredivisie la finalul stagiunii precedente.

Recent, Brighton a luat o decizie importantă în legătură cu viitorul internaționalului român. Adrian Mazilu a revenit la Brighton, echipă care a schimbat antrenorul în această vară. Fabian Hurzeler l-a înlocuit pe Roberto De Zerbi, iar Mazilu nu intră în planurile noului manager în acest moment. Astfel, fostul elev al lui Gică Hagi va evolua pentru echipa U21 a lui Brighton, conform anunțului făcut de club pe site-ul oficial.

Gică Hagi: „Mazilu se va întoarce doar la noi!”

Vehiculată în vară, posibila venire a lui Mazilu la CFR Cluj, sub formă de împrumut, a fost demontată de Gică Hagi. „Mazilu nu este al nostru, aparține de Brighton și ei știu ce vor face. Cred că se va duce la altă echipă, după ce a avut o experiență nefericită în Olanda. Dar dacă se întoarce acasă, cred că o va face doar la noi”, a declarat Hagi.

Managerul tehnic al constănțenilor a adăugat că Mazilu „este un jucător foarte valoros la vârsta sa și poate să joace fără probleme la orice echipă din România. Cred că este unul dintre cei mai buni tineri atacanți laterali din țară.”

Adrian Mazilu a debutat pentru Farul Constanța în Superligă în sezonul 2022-2023. În 19 meciuri, tânărul jucător a reușit să marcheze de 6 ori și să ofere o pasă decisivă. În stagiunea precedentă, în timp ce evolua tot pentru Farul, Mazilu a jucat 16 meciuri, a marcat o dată și a pasat decisiv de 2 ori. La Vitesse, în returul sezonului trecut, Mazilu a bifat doar 3 apariții.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Reacţia unui turist din Polonia în drum spre Grecia după ce a văzut cum ninge pe Transalpina

La munte, au căzut primele ninsori din acest sezon. Pe Transalpina, drumarii deszăpezesc deja şoseaua, iar mai mulţi turişti au avut de suferit din...

Maia Sandu a prins cutremurul din România în direct la televiziunea publică Moldova 1

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacţionat cu calm luni, când un cutremur produs în România învecinată a zdruncinat studioul în care dădea un...

Reacţia unui turist din Polonia în drum spre Grecia după ce a văzut cum ninge pe Transalpina

La munte, au căzut primele ninsori din acest sezon. Pe Transalpina, drumarii deszăpezesc deja şoseaua, iar mai mulţi turişti au avut de suferit din...
Ultima oră
Pe aceeași temă