18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalMarseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”.

Liverpool a obţinut doar o victorie de palmares cu Atalanta, 1-0 la Bergamo, după ce „cormoranii” au pierdut pe Anfield cu 0-3. Mohamed Salah a marcat golul englezilor (7), din penalty.

Olympique Marseille a trecut de Benfica la loviturile de departajare, cu 4-2, după ce s-a impus cu 1-0 la finalul prelungirilor. Benfica obţinuse victoria în tur, cu 2-1.

Faris Moumbagna (80) a marcat golul pe care a trimis meciul în prelungiri. La loviturile de departajare, argentinianul Angel Di Maria, un expert în penalty-uri, a ratat, alături de Antonio Silva. Pentru OM au transformat Joaquin Correa, Geoffrey Kondogbia, Leonardo Balerdi şi Luis Henrique, iar pentru Benfica, Orkun Kokcu, Nicolas Otamendi.

AS Roma a trecut cu 2-1 de AC Milan, după ce o învinsese cu 1-0 şi pe San Siro. Echipa antrenată de Daniele De Rossi a deschis scorul prin Gianluca Mancini (12), cel care adusese victoria la Milano. Paulo Dybala a dublat avantajul romanilor în minutul 22. Gazdele au rămas în zece oameni din minutul 31, când turcul Zeki Celik a fost eliminat, dar Milan nu a reuşit să înscris decât o dată, prin Matteo Gabbia (86).

Bayer Leverkusen, proaspăta campioană a Bundesligii, a remizat în deplasare cu West Ham United, 1-1, după ce câştigase cu 2-0 în tur. Michail Antonio (13) a deschis scorul pentru „ciocănari”, iar Jeremie Frimpong (89) a salvat-o pe Bayer de la prima sa înfrângere în acest sezon.

În semifinale, Olympique Marseille o va înfrunta pe Atalanta Bergamo, iar AS Roma o va întâlni pe Bayer Leverkusen.

Semifinalele vor avea loc pe 2 şi 9 mai, iar finala va avea loc la în data de 22 mai, pe Dublin Arena.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă