18.7 C
București
joi, 4 iulie 2024
AcasăSportFotbalLeii din Bănie au „deraiat” Rapidul. Universitatea Craiova s-a impus cu 3-2...

Leii din Bănie au „deraiat” Rapidul. Universitatea Craiova s-a impus cu 3-2 în Giulești

Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid cu scorul de 3-2, luni seara, în Giuleşti, în ultimul meci din etapa a 9-a a play-off-ului.

Universitatea a obţinut o victorie spectaculoasă cu Rapid, deşi a jucat o repriză în zece oameni, iar Rapid a avut două penalty-uri.

Giuleștenii au deschis scorul prin croatul Marko Dugandzic (33 – penalty), după un henţ comis în careu de Gjoko Zajkov.

Universitatea e egalat în finalul primei reprize, tot din penalty, prin Andrei Ivan (43), după un fault comis de Cristian Săpunaru asupra sa. Lovitura de pedeapsă a fost repetată, dar Ivan a transformat şi a doua oară.

Craiovenii au rămas în zece oameni în minutul 47, când Mihai Căpăţînă a primit al doilea cartonaş galben.

Oltenii au reuşit să înscrie în inferioritate numerică, prin acelaşi Ivan (52), după o angajare venită de la Jovan Markovic. Marko Dugandzic a restabilit egalitatea în minutul 59, tot din penalty, după un henţ comis de Alexandru Creţu.

Universitatea a mai înscris o dată în zece oameni, pe un contraatac purtat de Alexandru Creţu (65), la care rapidiştii au acuzat faptul că Funsho Bamgboye era accidentat în marginea careului oaspeţilor după o contră, iar craiovenii nu au oprit jocul.

Până la final, Rapid şi-a mai creat câteva ocazii de egalare, dar portarul Laurenţiu Popescu a avut câteva intervenţii inspirate, iar meciul s-a încheiat cu victoria elevilor lui Neagoe.

După acest succes, Universitatea păstrează astfel şanse la locul al treilea, însă are nevoie de o victorie în ultima etapă cu Sepsi OSK, cu condiția ca CFR Cluj să nu obţină mai mult de un punct cu Farul.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Un incendiu a izbucnit într-un apartament dintr-un bloc cu nouă etaje din Ploiești

Un incendiu a izbucnit, miercuri după-amiază, într-un apartament situat într-un bloc cu nouă etaje din municipiul Ploieşti, mai multe persoane autoevacuându-se din cauza degajării...

Biden și Trump ar fi la egalitate în sondaje

După eșecul dezbaterii din Atlanta, Joe Biden s-ar situa tot la 40% din încrederea alegătorilor americani, relevă ultimul sondaj Reuters/Ipsos, la egalitate cu Donald...

Liderul opoziției poloneze: Tusk li s-a subordonat germanilor „ în toate privinţele”

Liderul partidului conservator naţionalist Lege şi Justiţie din Polonia (PiS, de opoziţie), Jaroslaw Kaczynski, l-a criticat miercuri pe prim-ministrul Donald Tusk pentru că ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă