13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalKylian Mbappe, noul șef din vestiarul Franței. Deschamps i-a oferit banderola de...

Kylian Mbappe, noul șef din vestiarul Franței. Deschamps i-a oferit banderola de căpitan

Kylian Mbappe a fost desemnat căpitan al echipei Franţei de către selecţionerul Didier Deschamps, în locul portarului Hugo Lloris, care şi-a anunţat retragerea internaţională după Cupa Mondială 2022.

Fotbalistul în vârstă de 24 de ani, care a adunat până în prezent 66 de selecţii (36 de goluri) în echipa ţării sale, a acceptat această nouă funcţie, după o discuţie purtată luni seară cu selecţionerul.

Deschamps s-a întreţinut, de asemenea, cu Antoine Griezmann, promovat vice-căpitan în locul lui Raphael Varane, care s-a retras la rândul său din naţionala franceză după turneul final din Qatar.

Atacantul echipe Paris Saint-Germain, care a îmbrăcat pentru prima oară tricoul Les Bleus în martie 2017, va disputa primul său meci cu banderola de căpitan pe braţ vineri seară împotriva Olandei, pe Stade de France, în deschiderea campaniei de calificare la EURO 2024.

Campion mondial în 2018 şi vicecampion al lumii în 2022, Kylian Mbappe era prezentat de mai multe săptămâni drept viitor căpitan al Franţei, după ce i-a condus pe Les Bleus către a doua finală consecutivă la Cupa Mondială, în luna decembrie.

Starul lui PSG, al cărui cuvânt cântărea din ce în ce mai mult în vestiar, a reuşit o triplă în finala cu Argentina şi a transformat apoi una dintre loviturile de departajare, fără să poată oferi însă Franţei al treilea titlu mondial din istoria sa.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă