16.8 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSportFotbalKylian Mbappe a câștigat procesul cu PSG! Ce sumă colosală a primit...

Kylian Mbappe a câștigat procesul cu PSG! Ce sumă colosală a primit francezul

Superstarul francez Kylian Mbappe a câștigat recent un proces împotriva fostului său club, Paris Saint-Germain, obținând o sumă de 55 de milioane de euro din restanțe salariale și prime restante, însă este anchetat pentru acuzații de viol în Suedia.

După un litigiu îndelungat, Comisia de apel a Ligii Franceze de Fotbal (LFP) a decis că Paris Saint-Germain este obligată să îi plătească lui Mbappe suma de 55 de milioane de euro, bani pe care jucătorul îi solicită încă din iunie, după ce a părăsit echipa pariziană pentru a se transfera la Real Madrid. Mbappe susține că acești bani reprezintă salarii și bonusuri neplătite, refuzând orice înțelegere propusă de PSG de a renunța la acești bani, chiar și după discuții repetate.

Mbappe, succes financiar împotriva PSG

În schimb, PSG susține că Mbappe s-ar fi angajat verbal în fața președintelui Nasser Al-Khelaifi că va renunța la anumite pretenții financiare, însă jucătorul a cerut întreaga sumă. În urma deciziei LFP, clubul ar putea face apel la comisia superioară a Federației Franceze de Fotbal în încercarea de a bloca plata sumei către fotbalist. Cu toate acestea, verdictul recent reprezintă un succes important pentru Mbappe pe plan juridic și financiar, stabilind în mod clar obligația financiară a clubului față de acesta.

Ancheta din Suedia și acuzațiile grave de viol

În ciuda victoriei sale financiare, Mbappe se confruntă acum cu o situație mult mai complicată pe plan juridic, fiind anchetat pentru acuzații de viol și agresiune sexuală în Suedia. Acuzațiile sunt legate de o vizită a jucătorului la începutul lunii octombrie în localitatea Ostermalm, iar investigațiile au fost demarate după ce o plângere formală a fost depusă împotriva sa.

Pentru a se apăra, Mbappe a angajat-o pe Marie-Alix Canu-Bernard, un avocat renumit la nivel internațional, cunoscut pentru activitatea sa și în cadrul Curții Penale Internaționale. Canu-Bernard a declarat pentru postul RMC TV că jucătorul se consideră complet nevinovat și crede că este victima unei campanii de defăimare orchestrate, fără a oferi detalii despre posibilele motive ale acestei campanii. „Nu sunt un fan al teoriilor conspirației, dar Kylian Mbappe a fost supus unei campanii de denigrare luni de zile”, a spus avocata, insistând că jucătorul nu are niciun motiv de îngrijorare și că acuzațiile nu au niciun fundament.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Optimizați igiena și eficiența cu produsele din hârtie de unică folosință

În orice mediu profesional sau casnic, menținerea unor standarde ridicate de igienă este esențială. Sanito.ro oferă o gamă variată de produse din hârtie care...

Proiectoare led ideale pentru machiaj profesionist: mini-ghid pentru acasă

Un machiaj ca la salon se poate obţine uşor şi acasă, fără să fie nevoie să petreci zeci de minute în faţa oglinzii. Ai...

Protest de amploare la Guvern. Silvicultorii vor schimbarea Legii pensiilor

Silvicultorii, polițiștii și feroviarii atrag atenția asupra condițiilor dificile de muncă din sectorul lor Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva va organiza vineri, 25 octombrie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă