19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalIonuț Lupescu, noul președinte onorific al Clubului Sportiv Dinamo

Ionuț Lupescu, noul președinte onorific al Clubului Sportiv Dinamo

Fostul fotbalist Ionuț Lupescu a fost numit în funcţia de preşedinte onorific al Clubului Sportiv Dinamo, prin ordinul ministrului de Interne, Cătălin Predoiu.

Anunţul a fost făcut în cadrul Galei Sportului Dinamovist 2023 care a avut loc joi seara. Fostul internaţional, care se ocupă deja de realizarea proiectul academiei de fotbal a CS Dinamo, a declarat că funcţia îl onorează, dar şi îl responsabilizează, mai ales că a fost deţinută anterior de Ivan Patzaichin.

„Nu mă aşteptam de când am venit în România să primesc aşa ceva, mai ales că predecesorul meu a fost unul dintre cei mai mari sportivi români, nu doar dinamovişti, Ivan Patzaichin, care din păcate nu mai este lângă noi. E o mare responsabilitate pentru mine să duc mai departe munca dânsului. Este clar însă că pentru mine e un moment deosebit, pentru că acum 40 şi ceva de ani păşeam pentru prima oară în Parcul Sportiv Dinamo, care oferea condiţii tuturor sportivilor. Din păcate, infrastructura Parcului Sportiv Dinamo azi arată destul de prost şi acesta este şi motivul pentru care am acceptat să vin alături de preşedintele Ionuţ Popa. Împreună cu conducerea Ministerului de Interne sperăm să avem pe masă Hotărârea Guvernului pentru a construi o nouă arenă, multifuncţională, nu doar pentru rugby şi fotbal, ci şi pentru celelalte sporturi. Sperăm ca în acelaşi timp să mai facem ceva investiţii şi în alte locuri ale Parcului Sportiv, care trebuie aduse la standarde europene. De aceea cred eu că e important să revin aici, unde am crescut. Vreau să ajut pentru ca Parcul Sportiv să aibă academii la toate sporturile, pentru că vorbim despre cel mai mare club din România”, a spus Lupescu.

În opinia acestuia, cluburile departamentale trebuie să existe în continuare, pentru că altfel la Jocurile Olimpice ar merge doar preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

„Deşi PIB-ul României a crescut de 100-200 de ori în ultimii ani, economia noastră este departe de cea a Germaniei, Italiei, Franţei şi aşa mai departe. De aceea eu cred că dacă nu ar fi fost cluburile departamentale în România, domnul Mihai Covaliu ar fi plecat singur la Jocurile Olimpice de la Paris. De aceea spun că ar trebui să fim foarte fericiţi că există cluburi departamentale care susţin sportul, dezvoltă oamenii. Acesta este sprijinul de care au nevoie sportivii, mă refer la condiţiile de pregătire, pentru a aduce cât mai multe medalii României anul viitor”, a explicat fostul internaţional.

Ioan Lupescu speră că în viitor CS Dinamo din Liga a 3-a şi FC Dinamo din Liga 1 vor fuziona.

“După cum se ştie CS Dinamo are o echipă în Liga a 3-a care e pe primul loc şi dacă va promova va fi fantastic. Iar pe viitor, să vedem ce se va face între cele două entităţi. Pentru că sperăm ca şi FC Dinamo să rămână în Liga 1, iar în doi-trei ani, o dată şi cu construcţia noului stadion, să avem ceea ce ne dorim toţi, condiţii foarte bune de pregătire. Despre o fuziune între cele două echipe depinde de ce vor cei de la FC şi conducerea Ministerului de Interne. Noi nu am spus niciodată că sunt două echipe Dinamo… este un singur Dinamo, chiar dacă e Liga a 3-a sau Liga 1. Sper ca mai devreme sau mai târziu să avem înţelepciunea, mă refer la cei care conduc cele două societăţi, să fuzioneze. Ar fi un lucru urât ca FC şi CS să se întâlnească în Liga a 2-a. Probabil că noi am evolua cu juniorii, pentru că nu e normal să se divizeze suporterii. Dar eu sper ca acest meci să nu existe, adică CS să promoveze, iar FC să rămână în Liga 1. Şanse sunt ca FC să se salveze de la retrogradare”, a precizat Lupescu.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă