23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSportFotbalGermania și-a găsit selecționer. Julian Nagelsmann renunță la 14 milioane de euro...

Germania și-a găsit selecționer. Julian Nagelsmann renunță la 14 milioane de euro pentru a conduce Mannschaft-ul

Julian Nagelsmann, demis de la Bayern Munchen în luna martie, va fi noul selecţioner al naţionalei de fotbal a Germaniei.

Rămas fără angajament după ce a fost concediat de formația bavareză, Nagelsmann urmează să conducă Nationalmannschaft la turneul final al Campionatului European – EURO 2024, care va fi găzduit de Germania.

Antrenorul de 36 de ani şi oficialii Federaţiei germane de fotbal (DFB) au convenit, în principiu, să lucreze împreună până la EURO 2024, rămânând de clarificat doar detaliile finale ale acordului. Salariul lunar pentru postul de selecţioner al Germaniei se ridică la aproximativ 400.000 de euro.

Înlocuit cu Thomas Tuchel în martie, tânărul antrenor primește în continuare un salariu de aproximativ 7 milioane de euro pe an de la Bayern Munchen. Pentru a prelua Germania, managerul își va rezilia contractul cu bavarezii, urmând să renunțe la 14 milioane de euro.

Hansi Flick a fost demis pe 10 septembrie din postul de selecţioner, după rezultatele slabe ale naţionalei germane, care a obţinut doar o victorie în ultimele cinci meciuri.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă