1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSportFotbalFinala Europa League la București prinde contur. Marcel Ciolacu și Nicușor Dan...

Finala Europa League la București prinde contur. Marcel Ciolacu și Nicușor Dan susțin ideea

Președintele Federației Române de Fotbal spune că autoritățile locale și centrale susțin puternic organizarea finalei Europa League, din 2026 sau 2027, pe Arena Naţională.

Prezent la UEFA Academy Summit, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că atât Guvernul României, cât şi Primăria Capitalei, susţin puternic candidatura Bucureștiului pentru organizarea unei noi finale de Europa League, a doua competiție continentală din punct de vedere valoric.

„Am avut o întâlnire cu premierul României în cadrul căreia am discutat despre câteva aspecte importante. În primul rând am discutat despre iniţiativa noastră de a găzdui finala Europa League din 2026 sau 2027. Guvernul României şi Primăria Capitalei susţin puternic candidatura pentru găzduirea finalei Europa League. Iar angajamentul pe care ni l-am luat, Guvernul, Primăria şi noi, este ca până la 15 noiembrie să depunem dosarul de candidatură cu toate garanţiile solicitate de către UEFA”, a afirmat Burleanu.

Președintele FRF a fost asigurat de Marcel Ciolacu de faptul că Guvernul va continua să susţină investiţiile în infrastructura sportivă: „Am discutat şi despre proiectele de infrastructură fotbalistică pe care ne-am dori să le regăsim pe agenda Guvernului. Se ştie că premierul este foarte apropiat de sport şi doreşte să susţină continuarea tuturor investiţiilor astfel încât toate regiunile României să beneficieze de infrastructură modernă”.

Țara noastră a mai găzduit o finală de Europa League în anul 2012. Pe Arena Națională din București s-au întâlnit Atletico Madrid și Athletic Bilbao, iar meciul s-a terminat cu victoria clară a madrilenilor, scor 3-0, după dubla lui Radamel Falcao și golul lui Diego.

Contracandidatele României la organizarea finalei Europa League sunt Germania, Scoția și Turcia. Comitetul Executiv al UEFA va desemna gazdele finalelor europene din 2026 și 2027 anul viitor, în mai.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă