6.7 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăSportFotbalFIFA vrea să schimbe regulile fotbalului

FIFA vrea să schimbe regulile fotbalului

Președintele FIFA, Gianni Infantino, este decis să revoluționeze fotbalul și propune ca meciurile să dureze 60 de minute, iar totul să fie cronometrat.

Formatul meciurilor de fotbal ar putea suferi modificări majore, inspirate din baschet și handbal. Concret, din 2024, meciurile ar putea dura exact 60 de minute, iar în momentele în care partida ar fi întreruptă, cronometrul care măsoară timpul ar fi oprit.

Opțiunea este în discuție și va fi studiată și dezbătută la reuniunea International Football Association Board (IFAB) de la Londra, de la sfârșitul săptămânii viitoare. Dezbaterea a fost deschisă de Gianni Infantino, în fața clamatei risipe de timp, iar președintele FIFA vrea să limiteze ceea ce el consideră a fi o plagă a fotbalului modern.

Dacă regula timpului efectiv de joc este doar la stadiul de discuție, din sezonul viitor va intra în vigoare o altă schimbare. Astfel, de la 30 iunie 2023, arbitrul va putea include sărbătorirea golurilor în timpul adițional. Cu alte cuvinte, jucătorii nu se vor mai putea bucura excesiv, tot ce depășește un minut fiind cronometrat de central.

De asemenea, în cadrul întrunirii de la Londra, mai-marii fotbalului mondial vor discuta și despre alte posibile modificări aduse regulamentului, precum interpretarea pozițiilor de ofsaid sau interzicerea întârzierii executării penalty-urilor de către portar.

Deși pentru unii iubitori ai sportului-rege modificarea ar putea trece drept exagerată, aceasta ar aduce un beneficiu fotbalului autohton. Statistic vorbind, conform CIES Football Observatory, Liga 1 se află în topul tragerilor de timp, cu doar 53% de timp efectiv de joc. Concret, din 90 de minute regulamentare, se joacă doar 48, restul constituind întreruperi și trageri de timp.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

PSD pregătește schimbarea la conducerea ANS. Thomas Moldovan, în locul Elisabetei Lipă

Elisabeta Lipă nu mai poate conduce Agenția Națională pentru Sport, după ce a fost aleasă deputat, iar PSD îl pregătește pe Thomas Moldovan, fost...

Tradiția ciudată a japonezilor în ziua de Crăciun. Ce mănâncă aceștia

În Japonia, Crăciunul nu este o sărbătoare religioasă majoră, dar a devenit o tradiție populară în rândul japonezilor să petreacă ziua în stil occidental,...

Criza apei în SUA: Schimbările climatice și lipsa de personal specializat agravează situația

Statele Unite se confruntă cu o amenințare iminentă asupra aprovizionării cu apă potabilă, cauzată de efectele schimbărilor climatice și de infrastructura învechită. Pe lângă acestea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă