18.5 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSportFotbalFCSB suferă o nouă pierdere importantă! Florin Tănase, diagnosticat cu ruptură musculară

FCSB suferă o nouă pierdere importantă! Florin Tănase, diagnosticat cu ruptură musculară

După o accidentare suferită în meciul cu PAOK, Florin Tănase a fost diagnosticat cu ruptură musculară, fiind a doua absență majoră din lotul FCSB după Adrian Șut.

Veștile proaste continuă să apară pentru FCSB. După ce Adrian Șut a fost scos din calculele echipei naționale din cauza unei accidentări grave, acum și Florin Tănase, unul dintre jucătorii esențiali ai echipei, a primit un diagnostic similar – ruptură musculară la piciorul drept. Accidentarea a avut loc în timpul meciului de Europa League împotriva echipei PAOK, câștigat de FCSB cu 1-0, iar RMN-ul a confirmat temerile echipei medicale.

Probleme în lanț pentru FCSB: Florin Tănase, Adrian Șut și alte absențe majore

Accidentarea lui Tănase vine într-un moment critic pentru FCSB, echipa trecând deja printr-o perioadă dificilă din punct de vedere medical. Tănase, care reușise să înscrie primul său gol de la revenirea în echipă în meciul cu Sepsi, scor 1-0, era considerat soluția ideală pentru a acoperi absența căpitanului Darius Olaru, suspendat pentru meciul următor din Europa League, împotriva lui Rangers. Din păcate, ruptura musculară îl va ține departe de teren pentru o perioadă semnificativă, lăsându-l pe Elias Charalambous, antrenorul FCSB, cu și mai puține opțiuni.

Tănase nu va urma același tratament ca Adrian Șut, care a fost trimis în Serbia pentru a fi tratat de renumitul „vraci” Marijana Kovacevic. În schimb, Tănase va rămâne în țară și va beneficia de metode convenționale de recuperare, încercând să revină cât mai repede pe teren. Accidentarea lui Șut a survenit într-un meci cu Gloria Buzău, însă și el a primit același diagnostic de ruptură musculară, ceea ce l-a obligat să renunțe la convocarea pentru meciurile României din Nations League.

Pe lângă Florin Tănase și Adrian Șut, FCSB a pierdut recent alți doi jucători de bază. Mihai Lixandru s-a accidentat joi, în timp ce Siyabonga Ngezana este indisponibil de aproape o lună, după ce s-a întors accidentat de la naționala Africii de Sud.

Un program infernal pentru FCSB

Accidentările vin într-un moment dificil pentru FCSB, care are în față un program extrem de solicitant, atât în Liga 1, cât și în Europa League. După pauza internațională, echipa va trebui să înfrunte derby-uri de foc în campionat și meciuri decisive în competițiile europene.

Calendarul arată astfel:

  • 20 octombrie 2024: Dinamo – FCSB (Liga 1)
  • 24 octombrie 2024: Rangers – FCSB (Europa League)
  • 26/27 octombrie 2024: FCSB – Rapid (Liga 1)
  • 30 octombrie 2024: Dinamo – FCSB (Cupa României)
  • 02/03 noiembrie 2024: Craiova – FCSB (Liga 1)
  • 07 noiembrie 2024: FCSB – Midtjylland (Europa League)
  • 09/10 noiembrie 2024: U Cluj – FCSB (Liga 1)

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: „ Vom continua lupta”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioţilor săi că va continua lupta până la atingerea obiectivelor de război stabilite de guvernul său,...

România, pe primul loc în Europa între statele cu cea mai redusă dependență de gaze

Ministerul Energiei anunță că, din 2027, vom fi tot numărul unu în Europa, dar ca producător de gaze naturale Criza energetică, volatilitatea prețurilor, războiul din...

Primăria Capitalei a luat o amendă de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primăria Capitalei a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea măsurilor de reducere a concentrațiilor de poluanți atmosferici stabilite...
Ultima oră
Pe aceeași temă