23.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportFotbalFCSB câștigă încă o suma considerabilă după victoria cu PAOK din Europa...

FCSB câștigă încă o suma considerabilă după victoria cu PAOK din Europa League!

Campioana României, FCSB, continuă să obțină rezultate pozitive în Europa League, dar și să adune sume considerabile din premiile oferite de UEFA și din vânzările de bilete.

Victoria cu PAOK din etapa a doua a fazei grupelor îi aduce echipei antrenate de Elias Charalambous noi venituri.

Câți bani a câștigat FCSB după victoria din Grecia

După succesul obținut în deplasare, la Salonic, unde FCSB a învins PAOK cu 1-0, echipa a primit o sumă importantă de la UEFA. Forul european recompensează fiecare victorie din Europa League cu 450.000 de euro. Această sumă se adaugă celor 4,75 milioane de euro pe care FCSB le-a încasat deja pentru calificarea în faza grupelor.

Cu două victorii din primele două meciuri, echipa românească a acumulat deja 5,2 milioane de euro doar din premiile oferite de UEFA pentru performanțele sale în această competiție. Această sumă ar putea crește în funcție de rezultatele ulterioare ale echipei în grupă.

Pe lângă premiile UEFA, FCSB beneficiază și de susținerea fanilor. Vânzările de bilete și abonamente pentru meciurile de acasă din Europa League au adus și ele o sumă semnificativă în conturile clubului. Până în prezent, FCSB a vândut aproape 24.500 de abonamente pentru cele patru meciuri de acasă din faza grupelor, inclusiv pentru confruntarea așteptată cu Manchester United, programată pentru ianuarie 2025.

Prețurile abonamentelor au variat între 150 și 1.650 de lei, iar suma totală încasată din vânzările de bilete și abonamente depășește deja 2,5 milioane de euro. Veniturile ar putea crește și mai mult, având în vedere că FCSB mai are de disputat trei meciuri pe teren propriu.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Cine-l sfătuiește, îl sfătuiește prost pe Geoană: atac nepermis la un jurnalist de investigații

Atacul candidatului Mircea Geoană la prezidențiale asupra presei l-a compromis definitiv, în timp ce investigațiile continuă să apară cu privire la legăturile suspecte cu...

Elias Charalambous, mulțumit de victoria lui FCSB: „Disciplina și atitudinea au făcut diferența”

FCSB a obținut o victorie importantă în Europa League, învingând PAOK cu 1-0, deși a jucat în inferioritate numerică din minutul 56. Antrenorul Elias...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă