5.5 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSportFotbalFCSB câștigă cu 2-0 în Eternul Derby! Dinamo fără șanse reale la...

FCSB câștigă cu 2-0 în Eternul Derby! Dinamo fără șanse reale la poarta lui Târnovanu – VIDEO

FCSB a obținut o victorie cu 2-0 în fața rivalei Dinamo, într-un meci dominat de echipa roș-albastră, în timp ce „câinii” nu au reușit să amenințe serios poarta adversarilor.

Eternul Derby dintre FCSB și Dinamo, disputat în cadrul SuperLigii, s-a încheiat cu o victorie categorică a roș-albaștrilor, care au controlat jocul și au obținut toate cele trei puncte. Deși Dinamo a început mai bine și a fost mai periculoasă în prima parte a meciului, nu a reușit să concretizeze ocaziile și să amenințe serios poarta apărată de Ștefan Târnovanu.

Un derby fără prea multe ocazii pentru Dinamo

Selmani a fost unul dintre cei mai activi jucători ai dinamoviștilor în prima parte, încercând un șut de la distanță, care însă nu a găsit cadrul porții. Dinamo a avut o ocazie importantă în minutul 13, când Politic a driblat spectaculos și a încercat să-i ofere o pasă decisivă lui Selmani, însă intervenția lui Târnovanu a fost decisivă. Deși „câinii” au cerut un penalty în minutul 24, după un duel între Miculescu și Opruț, arbitrajul video (VAR) nu a intervenit, iar jocul a continuat.

FCSB a reușit să deschidă scorul în minutul 26, profitând de o eroare a portarului Golubovic. După o intervenție greșită a acestuia și un duel pierdut de Olsen cu Olaru, mingea a ajuns la Bîrligea, care a trimis balonul spectaculos în poartă, oferindu-le roș-albaștrilor un avantaj important.

Până la pauză, Golubovic s-a revanșat pentru eroarea sa, blocând o ocazie clară a lui Miculescu, care a scăpat singur cu portarul, dar nu a reușit să finalizeze.

FCSB, mai puternică în repriza a doua

În partea secundă, Dinamo nu a reușit să își ridice nivelul de joc, în ciuda revenirii lui Abdallah după o accidentare. Atacantul malgaș a încercat să-și facă simțită prezența în fața porții, însă lipsa sprijinului din partea colegilor și-a spus cuvântul. Abdallah a cerut un penalty în minutul 70, după un duel cu Radunovic, însă VAR a decis că nu a fost cazul să intervină.

Pe finalul meciului, FCSB a reușit să mai înscrie un gol. În prelungirile partidei (’90+3), Crețu a pasat inteligent către Musi, care a preluat mingea, s-a întors cu fața la poartă și a înscris, stabilind scorul final la 2-0.

Victoria FCSB-ului îi aduce echipei trei puncte importante, care o propulsează pe locul 5 în clasament, cu 19 puncte, având și un meci mai puțin disputat. De cealaltă parte, Dinamo coboară pe locul 7, cu 18 puncte, ieșind temporar din zona de play-off.

Cele două echipe se vor întâlni din nou pe 30 octombrie, în prima etapă din grupele Cupei României, unde Dinamo va avea o nouă șansă de revanșă.

Jucătorii care au evoluat în Dinamo – FCSB

  • Dinamo: Golubovic – Sivis (C. Costin 75), K. Boateng, Homawoo, Opruţ (Antonio Luna 84) – P. Olsen, Gnahore, C. Cîrjan (I. Mărginean 75) – G. Milanov (Abdallah 54), Selmani, Politic (A. Bani 75). Antrenor: Zeljko Kopic
  • FCSB: Târnovanu – V. Creţu, M. Popescu, Dawa, Radunovic – Miculescu (Baba Alhassan 46), Şut (Luis Phelipe 82), Olaru (Edjouma 82) – Al. Băluţă (M. Ştefănescu 78), Bîrligea, Oct. Popescu (Al. Musi 89). Antrenor: Elias Charalambous.
Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Un tânăr elvețian venit în vizită în România a făcut prăpăd pe un drum din județul Brașov

Un elvețian de 19 ani, drogat și fără permis, aflat în vizită în România, a provocat două accidente cu o mașină furată, în timp...

Maia Sandu – 41,76% și Alexandr Stoianoglo – 26,38%, după prelucrarea a 97,43% de procese verbale

Al doilea tur de scrutin are loc la două săptămâni de la data primului tur După prelucrarea a 97,43% din procesele verbale, Maia Sandu se...

Maia Sandu: Moldova s-a confruntat cu un atac fără precedent. Ținta au fost 300 de mii de voturi

Maia Sandu a declarat că sunt informaţii şi probe privind „un atac fără precedent” asupra democraţiei din Republica Moldova Președintele Maia Sandu, care candidează pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă