29.2 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportFotbalFCSB, amenințată cu FIFA de către impresarul lui Kiki!

FCSB, amenințată cu FIFA de către impresarul lui Kiki!

Fundașul David Kiki, scos de pe lista pentru Liga 1 și Europa League, ar putea obține o sumă semnificativă dacă apelează la FIFA, în timp ce oficialii FCSB se apără invocând o accidentare gravă.

Fundașul stânga David Kiki, în vârstă de 30 de ani, se confruntă cu o situație delicată după ce a fost scos de pe lista pentru Liga 1 și Europa League de către FCSB. Kiki a jucat doar 90 de minute în tricoul FCSB, în înfrângerea 0-2 cu Oțelul, iar ulterior a fost scos din calculele echipei pentru acest sezon din cauza unei accidentări. Cu toate acestea, impresarul său, Mihai Joița, a lansat un avertisment către conducerea clubului, afirmând că FCSB ar putea fi obligată să-i plătească despăgubiri substanțiale dacă jucătorul va merge la FIFA.

Posibilul conflict între Kiki și FCSB

Impresarul susține că FCSB i-a îngrădit dreptul la muncă, ceea ce contravine contractului semnat de Kiki cu echipa. În cazul în care fundașul ar decide să depună o plângere la FIFA, el ar putea deveni jucător liber și ar putea solicita plata integrală a salariilor până la finalul contractului. Kiki are un contract pe trei ani cu FCSB, având un salariu lunar de 12.500 de euro și o primă de instalare de 200.000 de euro, ceea ce înseamnă că, în cazul unui litigiu favorabil, ar putea obține aproximativ 650.000 de euro.

Reacția FCSB și apărarea lui Mihai Stoica

De partea cealaltă, Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație al FCSB, a explicat decizia de a-l exclude pe Kiki de pe liste, susținând că jucătorul este accidentat grav și nu va putea evolua până la pauza de iarnă. Stoica a menționat că fundașul din Benin a fost consultat de doi specialiști, care au recomandat o intervenție chirurgicală, și că FCSB nu ar fi îngrădit dreptul la muncă al acestuia, deoarece poate evolua în Cupa României, unde lista pentru Liga 1 nu este aplicabilă.

În apărarea clubului, Stoica a subliniat că jucătorii accidentați grav nu au fost scoși din lot fără justificare. Situația lui Kiki este comparată cu cea a lui Vlad Chiricheș, care a rămas pe listă, deși inițial se preconizase excluderea sa. Totuși, Stoica a precizat că fundașul nu va putea juca până la finalul anului și că nu se poate pune problema unei plângeri valide la FIFA din partea unui jucător care nu este apt fizic.

Posibile consecințe pentru FCSB

Dacă Kiki va decide să apeleze la FIFA și va câștiga, FCSB ar putea fi obligată să plătească suma integrală prevăzută în contract. Totuși, oficialii clubului rămân convinși că decizia de a-l exclude temporar din lot este justificată de situația medicală a jucătorului.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Probleme pentru Elena Lasconi. Managerul de campanie și-a dat demisia

Elena Lasconi, candidata USR la președinția României, se confruntă cu o schimbare semnificativă în echipa sa de campanie. Managerul său, Lucian Stanciu Viziteu, și-a...

Sute de protestatari în fața Ministerului Muncii

Sindicaliștii sunt nemulțumiți că le-au scăzut pensiile, în urma recalculării Peste 300 de sindicaliști își strigă revolta în fața Ministerului Muncii. Potrivit unui comunicat al...

Ursul nu e Ursula

Domnul Stoican, primarul comunei Arefu, este exasperat de asaltul urșilor. Și pe bună dreptate, nu numai Arefu devenind bulevardul urșilor, ci foarte multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă