18.6 C
București
joi, 4 iulie 2024
AcasăSportFotbalFC Liverpool se desparte de patru jucători

FC Liverpool se desparte de patru jucători

Roberto Firmino, Naby Keita, James Milner şi Alex Oxlade-Chamberlain o vor părăsi pe FC Liverpool la final de sezon, atunci când le expiră contractele.

Cei patru jucători au avut un rol cheie în cucerirea Ligii Campionilor din 2019 şi au contribuit la cucerirea titlului în 2020, primul după o secetă de 30 de ani.

Firmino, care a venit la Liverpool în 2015, a făcut parte dintr-o tripletă magnifică alături de Mohamed Salah şi Sadio Mane, înscriind 80 de goluri în 254 meciuri de campionat. Brazilianul de 31 ani nu a mai jucat însă din aprilie din cauza unei accidentări şi ar putea reveni sâmbătă la meciul cu Aston Villa, când îşi va lua adio de la fani pe Anfield.

Milner, 37 ani, a ajuns tot în 2015 la Liverpool, de la Manchester City, şi a strâns 330 meciuri în tricoul „cormoranilor”. În ultimele sezoane, el a pierdut rolul de titular, devenind rezervă.

Keita, transferat de la RB Leipzig în 2018 pentru peste 50 de milioane de lire sterline, a marcat 11 goluri în 129 meciuri. Mijlocaşul de 28 ani a disputat însă doar 12 meciuri în acest sezon, marcat de accidentări.

Oxlade-Chamberlain, care a strâns doar 13 apariţii în această campanie, a fost transferat de la Arsenal în 2017, adunând în total 146 de meciuri şi 18 goluri.

În acest moment, FC Liverpool ocupă locul cinci în Premier League, cu 65 de puncte, la un punct de Manchester United, ocupanta locului patru, dar care are un meci mai puţin disputat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Viktor Orbán bântuie cu Rapsodia maghiară demonii războiului

E clar lucrul: Viktor Orbán a luat în serios mandatul Ungariei la președinția Consiliului European. Încălțând ghetele de front peste ciorapii europeniști, s-a dus în voiaj...

Viktor Orbán bântuie cu Rapsodia maghiară demonii războiului

E clar lucrul: Viktor Orbán a luat în serios mandatul Ungariei la președinția Consiliului European. Încălțând ghetele de front peste ciorapii europeniști, s-a dus în voiaj...

Mesaj RO-ALERT în Prahova: Cod roșu de inundații miercuri noaptea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunţat, miercuri seara, creşterea capacităţii operaţionale pe fondul unui cod roşu de viituri emis de hidrologi pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă