2 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăSportFotbalFC Argeș a retras tricoul cu numărul 10, la 16 ani de...

FC Argeș a retras tricoul cu numărul 10, la 16 ani de la moartea lui Dobrin

La împlinirea a 16 ani de la dispariţia marelui fotbalist Nicolae Dobrin, clubul FC Argeș, în tricoul căruia „Gâscanul” a scris istorie, a anunțat că va retrage definitiv tricoul cu numărul 10.

Astăzi s-au împlinit 16 ani de când marele Nicolae Dobrin a plecat în „echipa îngerilor”, iar o delegaţie a clubului FC Argeş, mai multe grupe de juniori de la Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin” şi colegii de generaţie au mers la mormântul din Cimitirul Sfântul Gheorghe din Piteşti pentru a se reculege.

„Astăzi, 26 octombrie 2023, ziua în care omagiem cei 16 ani de când ne-a părăsit Nicolae Dobrin, clubul FC Argeş anunţă retragerea definitivă a tricoului cu numărul 10. Propunerea a fost iniţiată de primarul Cristian Gentea. Împreună am luat această decizie pentru a onora cum se cuvine munca pe care a depus-o Nicolae Dobrin în slujba Argeşului, devenind astfel un simbol al excelenţei, al pasiunii şi al loialităţii faţă de clubul alb-violet”, a transmis clubul piteştean într-un comunicat.

Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai talentaţi şi compleţi fotbalişti români ai tuturor timpurilor, s-a născut la Piteşti în ziua de 26 august 1947.

Şi-a început activitatea sportivă în 1959, jucând până în 1980 la acelaşi club, FC Argeş (până în 1968, Dinamo Piteşti). A debutat în prima divizie la vârsta de 14 ani şi 10 luni, devenind cel mai tânăr fotbalist care a evoluat în divizia A.

Nicolae Dobrin a evoluat aproape întreaga sa carieră pentru echipa FC Argeș, cu care a câștigat două titluri de campion național, în 1972 și 1979. Dobrin a contribuit decisiv la câștigarea titlului din 1979, înscriind în prelungiri golul victoriei argeșene în fața celor de la Dinamo București.

A primit titlul de Maestru emerit al sportului, iar în 1995 a primit titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piteşti.

Dobrin a murit pe 26 octombrie 2007, la Piteşti. În aceeaşi zi a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în Grad de Cavaler.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

ONG-urile cer politicienilor să protejeze facilitățile fiscale: „Ne temem pentru viitor”

Organizațiile non-profit din România au lansat un apel către clasa politică, solicitând o poziție publică și transparentă cu privire la legislația care sprijină sectorul...

Producătorii locali, tot mai prezenți în restaurante: o asociație dedicată le susține accesul în HoReCa

Marius Tudosiei, fondatorul Asociației Lanțului Alimentar Scurt (ALAS), susține pentru ZF că micii producători locali de alimente, de la brânzeturi la sparanghel, câștigă teren...

România cade pe locul 17 în piața auto europeană a mașinilor electrice după reducerea subvențiilor

Eliminarea primei de 10.000 de euro din programul Rabla Plus a dus la o scădere drastică a vânzărilor de mașini electrice în România, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă