19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportFotbalFarul, victorie și încă un pas spre titlu. „Marinarii” s-au impus în...

Farul, victorie și încă un pas spre titlu. „Marinarii” s-au impus în derby-ul de titlu cu CFR Cluj

Farul Constanța încheie turul play-off-ului pe primul loc, după ce s-a impus în meciul disputat pe teren propriu cu CFR Cluj, scor 1-0, prin golul lui Mazilu.

Cu moralul afectat după înfrângerea cu FCSB și cu Denis Alibec absent din cauza unei accidentări, elevii lui Gică Hagi au început meciul de la Ovidiu apăsați de miză.

CFR putea deschide scorul în minutul 6, când Cvek a trimis balonul pentru Janga, dar Aioani a fost la post și a reușit să pareze. Patru minute mai târziu, Louis Munteanu a șutat din afara careului, dar balonul a trecut pe lângă poarta lui Scuffet. Același Munteanu putea sparge gheața pe tabela de marcaj în minutul 22, când a șutat puternic de la distanță, dar portarul ardelenilor a scos cu greu din vinclu. În prelungirile primei reprize, Băluță a trimis cu călcâiul din careu, dar Scuffet a reușit să respingă și de această dată.

„Marinarii” au marcat în minutul 53, când Băluță i-a pus mingea pe tavă lui Mazilu, iar tânărul atacant constănțean a îndeplinit o simplă formalitate.

Ardelenii puteau egala în minutul 77, prin Muhar, care a reluat cu capul milimetric pe lângă poartă. CFR Cluj a primit penalty în minutul 88, la un duel între Gustavo Marins şi Rangelo Janga, dar arbitrul Sebastian Colţescu a revenit asupra deciziei după ce a urmărit reluarea video, iar partida s-a încheiat cu victoria Farului.

Imediat după fluierul de final, Dan Petrescu s-a dus direct la vestiare, fără a-l mai saluta pe Hagi. Întrebat în conferința de presă, „Regele” a răspuns: „M-am dus să-l salut, așa cum fac cu toți cei care vin aici. Nu l-am văzut, așa că m-am dus la vestiar”. Deranjat, Petrescu a dat replica: „Mi se pare penibil să spună Hagi că nu m-a găsit. Eram supărat, de asta am plecat”.

După acest succes, Farul încheie turul play-off-ului pe primul loc, cu 42 de puncte.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

Excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare. Cauzele și tratamentul blefaroșalazisului.

În lumea esteticii și a chirurgiei plastice, excesul de piele de la nivelul pleoapelor, cunoscut sub numele de blefaroșalazis, poate fi mai mult decât...
Ultima oră
Pe aceeași temă