21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSportFotbalFanii lui Dortmund, protest vehement împotriva UEFA: „Nu vă pasă de sport,...

Fanii lui Dortmund, protest vehement împotriva UEFA: „Nu vă pasă de sport, doar de bani”

Înaintea meciului cu Celtic din Champions League, fanii echipei Borussia Dortmund au afișat un banner uriaș la Signal Iduna Park, exprimându-și nemulțumirea față de UEFA.

Mesaj clar împotriva UEFA: „UEFA MAFIA”

La începutul meciului câștigat de Borussia Dortmund cu 7-1 în fața echipei Celtic, fanii echipei germane au desfășurat un banner impresionant pe întreaga peluză a stadionului Signal Iduna Park. Pe acesta, două cuvinte izbitoare atrăgeau imediat atenția: „UEFA MAFIA”. Sub acest mesaj apărea un alt text, la fel de incisiv: „Nu vă interesează sportul, vă pasă doar de bani”. Acest protest nu este unul izolat, fanii lui Dortmund fiind cunoscuți pentru pozițiile lor critice față de deciziile UEFA.

Protestul a vizat în special schimbările făcute de UEFA în actualul sezon al Ligii Campionilor, unde structura competiției a fost modificată semnificativ. În locul formatului tradițional cu grupe de câte patru echipe, UEFA a creat o ligă mai mare, cu 36 de echipe participante, unde fiecare formație întâlnește opt adversari diferiți în prima fază a competiției. Suporterii consideră că aceste schimbări urmăresc doar creșterea profiturilor, în detrimentul valorilor sportive.

Aceasta nu este prima dată când fanii lui Dortmund și-au exprimat dezaprobarea față de UEFA. În sezonul trecut, în meciul cu Newcastle, suporterii germani au afișat un banner similar, reiterând mesajul că interesele financiare domină deciziile forului european.

Karim Adeyemi strălucește în victoria categorică a lui Dortmund

Dincolo de protestele fanilor, pe teren, Borussia Dortmund a reușit o victorie spectaculoasă împotriva lui Celtic, scor 7-1. Una dintre vedetele serii a fost Karim Adeyemi, jucător cu origini românești, care a marcat o „triplă” în această partidă, toate golurile fiind înscrise cu piciorul stâng. Aceasta a fost prima sa „triplă” în tricoul lui Dortmund, iar prestația sa l-a adus în prim-plan, fiind ales MVP-ul meciului de către UEFA.

Totuși, bucuria victoriei a fost umbrită de o accidentare a lui Adeyemi la începutul reprizei secunde. La finalul meciului, jucătorul a declarat că accidentarea este la coapsă și că speră să nu fie gravă. Borussia a dominat meciul, marcând prin Emre Can (penalty, minutul 7), Serhou Guirassy (două goluri) și Felix Nmecha, în timp ce pentru Celtic, singurul gol a fost reușit de Daizen Maeda.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Simona Halep confirmă prezența la Transylvania Open 2025!

Simona Halep, una dintre cele mai apreciate jucătoare de tenis din România, a anunțat oficial că va participa la Transylvania Open 2025, turneul de...

Boeing ia în considerare atragerea a cel puțin 10 miliarde de dolari prin emiterea de acțiuni noi

Boeing analizează posibilitatea de a strânge cel puțin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni noi, potrivit unui raport Bloomberg News, care citează...

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...
Ultima oră
Pe aceeași temă