20.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSportFotbalEdward Iordฤƒnescu s-a decis รฎn privinศ›a jucฤƒtorilor convocaศ›i pentru EURO 2024. Mesajul...

Edward Iordฤƒnescu s-a decis รฎn privinศ›a jucฤƒtorilor convocaศ›i pentru EURO 2024. Mesajul selecศ›ionerului

Selecลฃionerul echipei naลฃionale a Romรขniei, Edward Iordฤƒnescu, a declarat cฤƒ momentul experimentelor a trecut ลŸi cฤƒ lotul de 26 de jucฤƒtori pentru participarea la EURO 2024 รฎl va alege din cei 28 de fotbaliลŸti convocaลฃi pentru amicalele cu Bulgaria ลŸi Liechtenstein.

โ€žรŽn linii mari numai din aceลŸti 28 vom alege, nu avem timp sฤƒ experimentฤƒm prea mult. Momentul experimentelor a trecut. Deci รฎn linii mari de aici vom alege. Pot fi doar cazuri excepลฃionale, รฎn situaลฃia รฎn care apar probleme medicale grave, dar sperฤƒm sฤƒ nu aparฤƒ. รŽnsฤƒ nu sunt nici multe soluลฃii la รฎndemรขnฤƒ, competiลฃiile s-au รฎncheiat รฎn mare parte, jucฤƒtorii pleacฤƒ รฎn vacanลฃe ลŸi nu mai sunt รฎn procesul de pregฤƒtire. AลŸa cฤƒ รฎn linii mari din acest grup de 28 vom alege lotul. Lotul l-am alcฤƒtuit รฎn ultimii doi ani ลŸi jumฤƒtate. A fost o selecลฃie continuฤƒ, au fost multe filtre, multe analize ลŸi concluzii. Pentru mine a contat mult coeziunea grupului, omogenitatea ลŸi istoricul jucฤƒtorilor, mฤƒ refer la cei care au dus greul รฎn campanie. Mi-am asumat ลŸi decizii mai puลฃin populare. Cu siguranลฃฤƒ au fost ลŸi vor fi critici, dar mi le asum pe toate. Despre selecลฃie se poate discuta mult, dar รฎn final responsabilitatea e a mea ลŸi a avut la bazฤƒ analize ลŸi argumente solideโ€, a explicat antrenorul, รฎntr-un interviu acordat FRF TV.

Iordฤƒnescu susลฃine cฤƒ printre lucrurile care รฎl supฤƒrฤƒ se aflฤƒ problemele medicale sau cele legate de evoluลฃiile la cluburi ale anumitor jucฤƒtori pe care ลŸi i-ar fi dorit รฎn lot.

โ€žSuntem รฎn faลฃa unui moment frumos pe care trebuie sฤƒ รฎl tratฤƒm ca pe o oportunitate fantasticฤƒ. Trebuie sฤƒ รฎl continuฤƒm ลŸi sฤƒ facem lucruri frumoase. Mฤƒ bucur cฤƒ putem sฤƒ pregฤƒtim acest turneu final cu majoritatea celor care au confirmat รฎn campanie. ลži mฤƒ bucur cฤƒ am vฤƒzut acea mentalitate ลŸi spirit de luptฤƒ, lucruri pe care le-am construit รฎn aceastฤƒ campanie. Cu siguranลฃฤƒ cฤƒ sunt ลŸi lucruri de รฎngrijorare, tot timpul sunt. Pentru cฤƒ รฎncerci sฤƒ faci lucrurile cรขt mai bine ลŸi te loveลŸti ลŸi de probleme, de obstacole. Unul din cele cรขteva lucruri care mฤƒ supฤƒrฤƒ este รฎn primul rรขnd faptul cฤƒ unii dinte bฤƒieลฃii care au participat activ la calificare au probleme medicale ลŸi nu sunt alฤƒturi de noi. Mฤƒ gรขndesc รฎn primul rรขnd la Moruลฃan, รฎmi pare rฤƒu de el ลŸi de accidentarea lui. Mฤƒ gรขndesc la Screciu, al cฤƒrui rol important l-am vฤƒzut รฎn multe momente. Mฤƒ gรขndesc chiar la Tudor Bฤƒluลฃฤƒ. ลži mai sunt ลŸi bฤƒieลฃi la cluburi care au probleme ลŸi i-aลŸ fi dorit aici cu noi. ลži aici mฤƒ gรขndesc la Tฤƒnase, la Cristi Manea, care a avut multe meciuri la rรขnd fฤƒrฤƒ sฤƒ joace, la Andrei Radu, care a fฤƒcut poate niลŸte alegeri neinspirate ลŸi nu a mai jucat de mult. Din pฤƒcate ei nu sunt alฤƒturi de noi, deลŸi mi-aลŸ fi dorit sฤƒ fie sฤƒnฤƒtoลŸi ลŸi sฤƒ joace pentru a conta pe eiโ€, a menลฃionat el.

Selecลฃionerul pregฤƒteลŸte meciurile amicale de sฤƒptฤƒmรขna viitoare ca ลŸi cum ar fi partide oficiale la EURO 2024.

โ€žPregฤƒtim meciurile cu Bulgaria ลŸi Liechtenstein ca ลŸi cum am pregฤƒti jocurile de la EURO. Ne pregฤƒtim de turneul final ลŸi vrem sฤƒ fim foarte atenลฃi ลŸi responsabili, sฤƒ fim eficienลฃi. Sunt ultimele corecลฃii care se mai pot face. E o supฤƒrare a mea faptul cฤƒ mi-aลŸ fi dorit sฤƒ stฤƒm mai bine la numฤƒrul de minute jucate ลŸi aici mฤƒ refer la bฤƒieลฃii din strฤƒinฤƒtate. Dar asta e situaลฃia, de aceea e important sฤƒ le dฤƒm minute acum sฤƒ fim bine pregฤƒtiลฃi ลŸi cu tonus de joc. AลŸa cฤƒ sunt douฤƒ teste importante pentru noiโ€, a afirmat tehnicianul.

Edward Iordฤƒnescu sperฤƒ ca suporterii sฤƒ vinฤƒ รฎn numฤƒr mare atรขt la aceste ultime douฤƒ partide amicale, cรขt ลŸi la turneul final din Germania.

„Prezenลฃa fanilor la aceste ultime douฤƒ meciuri este capitalฤƒ. Mฤƒ bucur cฤƒ deja am reuลŸit sฤƒ รฎntoarcem fanii alฤƒturi de echipa naลฃionalฤƒ a Romรขniei. รŽmpreunฤƒ cu ei cu siguranลฃฤƒ avem altฤƒ putere. Eu รฎi rog pe suporterii echipei naลฃionale ca indiferent ce se va รฎntรขmpla, pentru cฤƒ vor urma ลŸi momente grele la turneul finale, sฤƒ rฤƒmรขnฤƒ alฤƒturi de noi pรขnฤƒ la final. Pentru cฤƒ bฤƒieลฃii ลŸi noi, cei din staff, vom da totul pentru ei ลŸi vom lupta pรขnฤƒ la final. Indiferent ce se va รฎntรขmpla, pentru suporteri pรขnฤƒ la final. รŽmpreunฤƒ pรขnฤƒ la final”, a adฤƒugat Iordฤƒnescu.

Echipa naลฃionalฤƒ de fotbal a Romรขniei รฎntรขlneลŸte Bulgaria ลŸi Liechtenstein, รฎn 4 (ora 21:30), respectiv 7 iunie (ora 21:00), ambele pe Stadionul Steaua din Capitalฤƒ, รฎn ultimele partide test รฎnaintea participฤƒrii la EURO 2024.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe ย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
Romรขnia Liberฤƒ este o publicaศ›ie tipฤƒritฤƒ ศ™i online pentru politicฤƒ, afaceri ศ™i avocaศ›i, care acoperฤƒ anunศ›uri pentru litigii majore, tranzacศ›ii ศ™i probleme de reglementare. A fost fondatฤƒ รฎn 1877, รฎn Romรขnia. RL este o publicaศ›ie de ultimฤƒ orฤƒ ศ™i unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, รฎn principal ca voce a opoziศ›iei รฎmpotriva autocraศ›ilor ศ™i a fostei Securitฤƒศ›i. Printre autorii ศ™i cititorii noศ™tri se numฤƒrฤƒ cea mai mare organizaศ›ie filantropฤƒ, Fundaศ›ia pentru o Societate Deschisฤƒ din SUA, precum ศ™i editorialiศ™ti internaศ›ionali celebri, profesori de ศ™tiinศ›ฤƒ ศ™i de drept din รฎntreaga lume. รŽn 2009, RL publica sฤƒptฤƒmรขnal un supliment de opt pagini cu articole รฎn limba englezฤƒ din New York Times, astฤƒzi publicฤƒ cele mai noi videoclipuri ศ™i ศ™tiri internaศ›ionale. Cu sediul รฎn Bucureศ™ti, RL numฤƒrฤƒ รฎn prezent 50 de colaboratori, agenศ›i ศ™i jurnaliศ™ti.
Cele mai citite

Mฤƒdฤƒlina Ghenea ศ™i Lady Gaga au impresionat la Festivalul de Film de la Veneศ›ia

Lady Gaga ศ™i Mฤƒdฤƒlina Ghenea au fost douฤƒ dintre cele mai remarcate prezenศ›e la Festivalul de Film de la Veneศ›ia, รฎn cadrul premierei mondiale...

Kamala Harris propune majorarea impozitului pe cรขศ™tigurile de capital la 28% รฎn faศ›a presiunii din campania electoralฤƒ

Kamala Harris a propus majorarea impozitului pe cรขศ™tigurile de capital pe termen lung la 28% pentru cei mai bogaศ›i americani, รฎn cadrul unui compromis...

Madrid ia mฤƒsuri รฎn privinศ›a trotinetelor electrice

Primฤƒria din Madrid a decis sฤƒ interzicฤƒ circulaศ›ia trotinetelor electrice de รฎnchiriat, invocรขnd problemele legate de siguranศ›a pietonilor. Primฤƒria din Madrid a decis sฤƒ interzicฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ