21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalEdi Iordănescu, înaintea meciului cu Kosovo: „Trebuie să intrăm decişi, să ţintim...

Edi Iordănescu, înaintea meciului cu Kosovo: „Trebuie să intrăm decişi, să ţintim cele trei puncte”

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edi Iordănescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Pristina, că jucătorii primei reprezentative trebuie să intre decişi în partida cu Kosovo, să ţintească victoria, dar în acelaşi timp să fie echilibraţi pentru a evita posibilele greşeli.

„Am venit cu multă încredere aici, cu mult entuziasm şi energie. Suntem conştienţi că vom avea încă un test dificil împotriva unui adversar care este candidat la calificare. Nu sunt de acord că un anumit rezultat mâine poate scoate o echipă sau alta din luptă, pentru că e doar la început campania. De asemenea, suntem conştienţi că în ciuda începutului bun din aceste preliminarii nu avem nicio garanţie a unui nou rezultat pozitiv. Pentru asta trebuie să arătăm foarte bine, să fim bine organizaţi, să muncim şi chiar să suferim dacă e cazul pentru a atrage de partea noastră rezultatul pozitiv. Adversarul este unul valoros şi foarte bine motivat, cu multă calitate individuală, cu jucători din campionatele de top ale Europei. Iar asta ne pune în gardă. Eu am încredere mare în echipa naţională. Dacă după două victorii în debutul campaniei reuşim să o producem şi pe a treia cu siguranţă ea ne poate da multă încredere. Trebuie să pregătim jocul cu gândul de a câştiga. Asta înseamnă să ai un psihic puternic. Trebuie să intrăm decişi, trebuie să ţintim cele trei puncte, însă trebuie să fim echilibraţi şi maturi în fiecare moment al jocului. La un astfel de nivel orice greşeală poate să fie capitală. Aşadar trebuie să eliminăm greşelile cât de mult se poate. Dacă la finalul acţiunii vom fi în continuare pe un loc calificabil pot să spun că mă voi considera mulţumit”, a spus selecţionerul.

„Să nu cădem în capcana de a analiza adversarul după rezultatul cu Andorra (scor 1-1). Eu vă garantez că mâine va fi un meci nu doar echilibrat, ci unul foarte disputat de ambele părţi. Kosovo e o echipă care acceptă şi lupta, caută angajamentul. Terenul nu este neapărat un atu pentru noi, dar dacă vrem la European trebuie să depăşim orice obstacol, să răspundem cu forţă la forţă şi cu luptă la luptă, să facem un joc tactic bun. Consider că orice punct pe care îl aducem în clasament după această acţiune este un pas în plus către îndeplinirea obiectivului. Salut revenirea lui Ianis Hagi după o accidentare de lungă durată. Din păcate, ne lipsesc alţi jucători cu probleme medicale, dar trebuie să adunăm puncte. E un moment în care nu mai e timp pentru alibiuri, ci doar pentru fapte. Ianis a venit bine la lot, cu o dorinţă suplimentară, pentru că i-a lipsit echipa naţională. În concluzie, el e mult mai bine decât era în martie, iar în septembrie va fi şi mai bine decât e acum. El are susţinerea noastră totală şi dacă este aici înseamnă că poate ajuta echipa naţională”, a adăugat el.

Iordănescu nu a stabilit deocamdată pe care dintre portarii Ştefan Târnovanu, Marian Aioani şi Horaţiu Moldovan îl va folosi în partida de mâine: „Şi dacă m-aş fi decis, cu siguranţă nu aş fi spus azi numele portarului titular. Eu am încredere în toţi trei, sunt portari valoroşi. Există această situaţie cu lipsa experienţei la ei, însă indiferent de alegerea pe care o vom face am încredere că acela va face un joc bun”.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, vineri, de la ora 21:45, pe Stadionul „Fadil Vokrri” din Pristina, selecţionata Kosovo, într-o partidă contând pentru Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...
Ultima oră
Pe aceeași temă