12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalDoliu în fotbal! A murit Luigi Riva, golgheterul all-time al naționalei Italiei

Doliu în fotbal! A murit Luigi Riva, golgheterul all-time al naționalei Italiei

Luigi Riva, cel mai bun marcator din istoria naționalei de fotbal a Italiei, a murit luni la vârsta de 79 de ani.

După dispariția lui Franz Beckenbauer, fotbalul a mai pierdut o stea. Emblematicul jucător italian Luigi Riva s-a stins din viață, luni, la vârsta de 79 de ani.

Fostul mare atacant italian a suferit un atac de cord în locuința sa din Sardinia și a fost transportat la spital, unde medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Luigi Riva a fost una dintre figurile emblematice ale fotbalului italian din anii 1960 şi 1970, o epocă de aur în care Italia a câştigat Campionatul European din 1968 şi a ajuns în finala Cupei Mondiale din 1970.

Golgheter al Italiei în 1967, 1969 şi 1970, Luigi Riva a marcat 35 de goluri în 42 de apariţii pentru naționala „Squadra Azzurra” o performanţă neegalată de niciun alt jucător.

Născut la 7 noiembrie 1944 într-o familie modestă, Riva a fost recrutat în 1963 de Cagliari, pe atunci în Serie B. A jucat întreaga carieră pentru echipa sardă, reușind să înscrie 205 goluri în 374 de meciuri.

În memoria sa, un minut de reculegere va fi ţinut înaintea meciurilor din Italia programate de mâine până în weekend.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă