20.6 C
București
vineri, 13 septembrie 2024
AcasăSportFotbalDespărțire cu lacrimi! Di Maria s-a retras de la naționala Argentinei

Despărțire cu lacrimi! Di Maria s-a retras de la naționala Argentinei

Angel Di Maria s-a despărțit cu mari emoții de naționala Argentinei.

Angel Di Maria a jucat ultimul său meci pentru naționala Argentinei în finala Copei America, punând capăt carierei internaționale cu un trofeu important. Mijlocașul a fost omagiat într-o ceremonie emoționantă, la partida dintre Argentina și Chile, primind un mesaj special din partea lui Lionel Messi.

O carieră impresionantă la naționala Argentinei

Angel Di Maria s-a retras din echipa națională în acest an, după ce a adăugat un nou trofeu în palmaresul său: Copa America, câștigată de Argentina în fața Columbiei, cu scorul de 1-0, după prelungiri. Di Maria a fost o figură centrală în fotbalul argentinian timp de 15 ani, ajungând în Europa în 2007 la Benfica, iar apoi evoluând la cluburi mari precum Real Madrid, Manchester United, PSG și Juventus. În prezent, joacă din nou pentru Benfica, clubul unde și-a început cariera europeană.

La partida din preliminariile Cupei Mondiale 2026, câștigată cu 3-0 împotriva Chile, Di Maria a fost omagiat într-o ceremonie emoționantă. Alături de soția sa, Jorgelina Cardoso, și cele două fiice, Mia și Pia, el nu și-a putut stăpâni lacrimile. Mia i-a citit o scrisoare care l-a mișcat profund, dar momentul culminant a fost mesajul video de la Leo Messi: „Sper să te bucuri de această seară alături de cei dragi. Am împărtășit multe momente și ne va fi dor de tine. Pe curând.”

Di Maria a asigurat fanii că va rămâne alături de echipă ca suporter, promițând că va fi prezent la toate edițiile Copa America și Cupele Mondiale, încurajând echipa din tribune.

Di Maria, un simbol al fotbalului argentinian

Într-o generație dominată de genialitatea lui Messi, Angel Di Maria a fost singurul care s-a ridicat la nivelul acestuia în momentele decisive. Golul său a adus victoria Argentinei în finala Copa America 2021, împotriva Braziliei, și a contribuit decisiv în finala Cupei Mondiale din 2022. Cu 144 de selecții și 29 de goluri pentru Argentina, Di Maria este al treilea cel mai selecționat jucător din istoria naționalei, după Messi și Mascherano, și a fost un element esențial al succeselor echipei.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Dennis Man, monitorizat atent de Borussia Dortmund

Dennis Man, fotbalistul român de la Parma, a atras din nou atenția unor cluburi importante din Europa, datorită performanțelor sale excelente. Dortmund, cu ochii...

Producția de porumb a UE din acest an, printre cele mai scăzute din ultimul deceniu

Producția de porumb a Uniunii Europene pentru sezonul 2024-2025 va fi una dintre cele mai scăzute din ultimii zece ani, conform unui raport al...

Terifiant! Kristina Joksimovic, finalistă Miss Elveția, pasată în blender chiar de soțul ei

Cazul fostei finaliste Miss Elveția, Kristina Joksimovic, a cutremurat întreaga Elveție după dezvăluirile recente ale anchetatorilor cu privire la moartea sa. Detalii șocante ies la...
Ultima oră
Pe aceeași temă