9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalDe ce transferuri are nevoie Arsenal ca să se bată la titlu...

De ce transferuri are nevoie Arsenal ca să se bată la titlu în sezonul următor

Arsenal este una dintre cele mai promițătoare echipe din Premier League la ora actuală. Echipa lui Mikel Arteta a făcut progrese semnificative sub conducerea spaniolului și realitatea este că fanii de pe Emirates Stadium sunt mai optimiști ca niciodată în ceea ce privește viitorul clubului.

Cu toate acestea, amatorii de pariuri sportive vor ști că tunarii nu sunt neapărat o echipă pe care să te bazezi că va învinge atunci când te aștepți. Această lipsă de constanță din rezultate și chiar din joc va face ca misiunea lui Arsenal de a se apropia de vârful Premier League să fie una dificilă. Și niciun transfer nu va rezolva asta instant, dar cu siguranță că lotul trebuie întărit pentru a avea o bază de la care să plece progresul dorit.

De ce are nevoie Arsenal în această vară?

Revenirea lui William Saliba

William Saliba, împrumutat de Arsenal la Marseille, a câștigat în acest sezon titlul de cel mai bun tânăr fotbalist din Ligue 1. Tunarii au pe mâna lor unul dintre cei mai promițători fundași din lume la ora actuală și ar fi o decizie incredibil de neinspirată să renunțe la el așa cum se vehicula la un moment dat. Cuplul Gabriel – Ben White nu a arătat deloc rău, dar potențialul lui Saliba este peste cei doi fundași din prezent ai tunarilor. Francezul ar face un cuplu excelent cu Gabriel, iar Ben White ca opțiune de pe bancă ar fi extrem de util, chiar dacă e posibil ca englezul să solicite plecarea dacă va avea statut de rezervă. În orice caz, prioritatea lui Arsenal ar trebui să fie revenirea lui Saliba pe Emirates pentru a consolida o apărare destul de vulnerabilă.

Aducerea unui mijlocaș la închidere

Apropo de apărare vulnerabilă, un mijlocaș la închidere este și el o necesitate la Arsenal. Realist vorbind, Partey este un jucător excelent și oferă protecția necesară apărării, dar se accidentează mult prea des iar Arteta are nevoie de cineva care să fie prezent meci de meci. Granit Xhaka nu este un fotbalist pe care să te poți baza pentru că la el curg cartonașele galbene sau chiar roșii și asta îți poate pune mari probleme. Lokonga este mult prea tânăr ca o echipă precum Arsenal să își pună baza în el și tocmai de aceea nu poate fi o soluție acum. Kamara de la Marseille poate fi o opțiune excelentă și cu siguranță conducerea tunarilor ar trebui să exploreze această variantă pentru a asigura viitorul echipei.

Așadar, Arsenal poate că arată promițător, dar realitatea este că echipa pregătită de Mikel Arteta este încă foarte departe de cele două echipe care se luptă de câțiva ani pentru trofeul Premier League – Liverpool și Manchester City. Arsenal poate să devină o echipă care termină constant în primele patru și joacă în UEFA Champions League, dar este nevoie de o întărire a lotului și asta se va face doar cu transferuri inspirate care să aducă valoare.

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă