21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSportFotbalDe Bruyne și Lukaku se retrag temporar din echipa Belgiei pentru meciurile...

De Bruyne și Lukaku se retrag temporar din echipa Belgiei pentru meciurile din octombrie

Kevin De Bruyne și Romelu Lukaku, două dintre cele mai importante figuri din naționala Belgiei, au decis să nu participe la meciurile din octombrie din Liga Națiunilor împotriva Italiei și Franței.

Selecționerul Domenico Tedesco se confruntă cu un val de nemulțumiri în lot, după controversele cu Thibaut Courtois.

Absențe importante pentru meciurile din Liga Națiunilor

Kevin De Bruyne (33 de ani) și Romelu Lukaku (31 de ani) au anunțat oficial că nu vor participa la meciurile programate pentru luna octombrie, în cadrul Ligii Națiunilor, când Belgia va înfrunta Italia pe 10 octombrie și Franța pe 14 octombrie. Decizia lor vine într-un moment tensionat pentru „diavolii roșii”, care se confruntă cu mai multe probleme interne de când Domenico Tedesco a preluat conducerea tehnică a echipei naționale în februarie 2023.

Lukaku a mai lipsit și în meciurile din luna septembrie, motivând absența sa prin faptul că lucra la un posibil transfer la Napoli. În cazul lui De Bruyne, decizia este legată de nemulțumirea sa față de abordarea tactică a selecționerului. În meciul pierdut în fața Franței cu 0-2, în septembrie, De Bruyne i-ar fi spus lui Tedesco „O să plec, o să plec!”, lăsând să se înțeleagă o posibilă retragere din echipa națională.

Tensiunile din lotul Belgiei, amplificate de absența lui Courtois

Una dintre cauzele acestor nemulțumiri din vestiarul Belgiei pare să fie gestionarea cazului Thibaut Courtois, portarul lui Real Madrid. Courtois (32 de ani) a refuzat să mai joace pentru echipa națională, declarând că nu va reveni atâta timp cât Domenico Tedesco rămâne selecționer. Deși Tedesco a motivat inițial absența lui Courtois la Euro 2024 printr-o accidentare, portarul a indicat ulterior că această decizie a fost luată din motive personale, generate de tensiunile cu antrenorul.

Nemulțumirile exprimate de De Bruyne și Lukaku par să fie legate și de situația lui Courtois, confirmând faptul că atmosfera din lotul naționalei Belgiei nu este una liniștită. Deși în trecut echipa a avut rezultate bune sub conducerea lui Tedesco, cu 12 victorii în 20 de meciuri, tensiunile recente amenință să afecteze performanțele „diavolilor roșii”.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

România este pe primul loc în topul celor mai scumpe piețe de energie din UE

România și Ungaria au fost principalii exportatori de energie către Ucraina, grav afectată de bombardamentele rusești Suntem pe primul loc, în ceea ce privește cel...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...

Ministerul francez de Externe a anunțat că Franța a ajutat la doborârea rachetelor iraniene

Netanyahu spune că Iranul „va plăti” pentru atacul cu rachete Franța a declarat miercuri că și-a mobilizat resursele militare în Orientul Mijlociu, pentru a contracara...
Ultima oră
Pe aceeași temă