22.9 C
București
vineri, 13 septembrie 2024
AcasăSportFotbalCum analizăm corect o partidă din Liga 1 pentru pariuri sportive?

Cum analizăm corect o partidă din Liga 1 pentru pariuri sportive?

Liga 1 sau Superliga României reprezintă una din cele mai populare alegeri pentru pariorii români. Deși campionate puternice precum Premier League, LaLiga, Serie A, Bundesliga sau Ligue 1 sunt mai mereu preferate, o mare parte din amatorii de pariuri sportive de la noi din țară aleg să mizeze pe competiția autohtonă, unde informațiile sunt mult mai accesibile.

Pariurile sportive nu prezintă o garanție a câștigului, însă pariurile plasate pe Liga 1, și nu numai, pot avea șanse mai mari de reușită, în momentul în care sunt analizate în detaliu.

Eventualele absențe

Superliga României este evaluată la puțin peste 200 de milioane de euro, o medie destul de mică ținând cont de valoarea primelor 10 campionate ale Europei. Tocmai de aceea, orice absență contează pentru formațiile din primul eșalon de fotbal al României.

Cu excepția unor cluburi importante precum FCSB, CFR Cluj sau Universitatea Craiova – unde există o conducere potentă financiar, majoritatea echipelor nu echilibrează cantitatea și calitatea, astfel că absențele a doi-trei jucători din primul 11 pot influența decisiv un rezultat final.

Atunci când cauți ponturi Liga 1, asigură-te în primul rând că arunci o privire amănunțită peste lotul echipelor din ziua respectivă.

Bărbat folosind laptop și telefon pentru pariuri online

Problemele financiare ale cluburilor

Nu sunt puține cluburile din România care au restanțe financiare fie față de jucători, fie față de antrenori sau componenți ai staff-ului tehnic. De-a lungul timpului au apărut diferite neînțelegeri între conducere și echipă, care au dus la o serie de rezultate modeste. Este cunoscut faptul că un jucător cu restanțe salariale nu are același randament precum unul ce a primit banii la zi.

Avantajul terenului propriu

Avantajul terenului propriu este unul vital pentru formații de tradiție precum Dinamo București, Rapid București sau Universitatea Cluj – echipe ce se bazează foarte mult pe sprijinul suporterilor. Un alt exemplu elcovent în acest caz este FCSB, una din cele mai apreciate echipe din fotbalul românesc. Evoluțiile roș-albaștrilor sunt preponderent mai solide atunci când evoluează în capitală, în fața unui public numeros. 

Există și cazul unor echipe modeste, care nu beneficiază de galerii impresionante. În acest caz, avantajul terenului propriu nu este unul atât de important, însă merită luat în considerare. Nu trebuie să omitem faptul că jucătorii se antrenează pe un anume gazon și pot evolua în deplasare în condiții mult mai modeste.

Condițiile meteorologice

Campionatul României începe încă din luna iulie, atunci când temperaturile pot atinge chiar și valori de 40 de grade Celsius. În aceste condiții, jocul este afectat foarte mult, indiferent de ora de disputare a meciurilor. De asemenea, nu au fost puține iernile din România când temperaturile au scăzut foarte mult. Astfel de modificări climatice pot scădea din intensitatea partidelor.

Stadion de fotbal luminat noaptea, sub ploaie

Un duel de Liga 1 ce se desfășoară la temperaturi foarte ridicate sau foarte joase nu ar trebui să fie luat în considerare de către pariorii care își doresc să mizeze pe goluri, spre exemplu.

Motivația echipelor

După încheierea sezonului regular, Superliga României (Liga 1) se împarte în două categorii. Primele 6 formații evoluează în play-off, iar celelalte 10 în play-off. Ei bine, în ultimele runde, există o mulțime de echipe care fie și-au atins obiectivul, fie l-au ratat complet, astfel că nu mai au un scop bine trasat.

Spre exemplu, ultimele clasate din play-off pot rata matematic o calificare în preliminariile europene, cu câteva etape înainte de final. Astfel, apare o lipsă de motivație la nivel de echipă, iar antrenorii pot opta pentru rezerve sau juniori.

Acest caz se poate întâlni și în play-out. Formațiile care evită emoțiile retrogradării însă nu au obținut o licență europeană, nu au un motiv bine întemeiat pentru a încheia pe primele poziții. 

La polul opus evident se află formațiile care sunt mult mai motivate pentru a obține victoria – fiind vorba despre echipe ce lupta pentru supraviețuire sau pentru titlu.

Pe lângă toate acestea, există multe alte variabile ce pot influența un meci de fotbal din Liga 1 – precum relația antrenorului cu vestiarul, presiunea apărută în media sau eventuale transferuri, posibile demiteri și modificări salariale.

Jocurile de noroc cu mize reale se adresează în exclusivitate persoanelor care au împlinit 18 ani. Fii responsabil!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cu 7,8 milioane de jucători și 200 de studiouri, România se află în topul european al industriei de jocuri video

Industria de gaming și eSports din România a cunoscut o expansiune semnificativă în ultimii ani, cu un număr tot mai mare de pasionați. Conform...

Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun sondajele de opinie despre candidații pentru scaunul de la Cotroceni

Candidații pentru alegerile prezidențiale 2024 încep să se așeze la start și în același timp să se uite cine ajunge primul, pe măsură ce...

Piloții ucraineni încep antrenamentele pe F-16 în România

Ministrul Apărării din Ucraina, Rustem Umerov, a anunțat joi că piloții ucraineni au început antrenamentele pentru avioanele F-16 în România și că se pregătește...
Ultima oră
Pe aceeași temă