30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportFotbalCsikszereda - Dinamo 0-0! „Câinii roșii” rămân în prima ligă

Csikszereda – Dinamo 0-0! „Câinii roșii” rămân în prima ligă

Dinamo s-a salvat de la retrogradare, după ce a remizat în deplasare cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc, scor 0-0, în manşa secundă a barajului pentru menţinere/promovare în primul eşalon.

Chiar dacă a făcut un joc slab la Miercurea Ciuc, Dinamo se menţine în Liga 1 graţie victoriei din tur, cu 2-0. Ambele goluri ale alb-roșiilor au fost reușite de Dennis Politic.

La Miercurea Ciuc, Dinamo a beneficiat şi de faptul că doi jucători ai gazdelor, marocanul Soufiane Jebari şi Szilard Veres, s-au accidentat în prima repriză şi au fost înlocuiţi.

Csikszereda a reuşit să marcheze, în minutul 13, prin Jebari, cu o execuţie splendidă de la distanţă, dar golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid la Gabor Makrai. Dinamo a avut singura sa ocazie din prima repriză prin Domagoje Pavicic (45+1), însă croatul a şutat pe lângă poartă.

Gazdele au ratat o mare ocazie de a intra la pauză în avantaj, Benjamin Babati (45+4) reluând pe lângă poartă. Primul sfert de oră al reprizei secunde a fost dominat categoric de echipa antrenată de Robert Ilyes, care a avut cinci ocazii clare de gol: Babati a reluat imprecis din faţa porţii (47), brazilianul Ceara (52) a şutat de la 25 de metri, dar portarul Adnan Golubovic a scos de sub bara transversală, slovacul Peter Gal-Andrezly (57) a şutat în plasa laterală, Golubovic a respins şutul expediat de Attila Csuros (49) de la circa 40 de metri, iar apoi goalkeeper-ul sloven s-a remarcat şi la voleul lui Janos Nagy (59).

Dinamo a reuşit să se apropie periculos doar o dată de poarta lui Szilard Gyenge (73), dar portarul gazdelor a prins şutul lui Hakim Abdallah (73).

Acesta a fost al treilea baraj consecutiv jucat de Dinamo în ultimii ani. După ce în 2022 a retrogradat în urma înfrângerii în fața Universității Cluj, „câinii” au revenit în prima ligă în 2023, după victoria cu FC Argeș.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Jude Bellingham, “distrus” de presa internațională după partida cu Slovenia

Echipa lui Gareth Southgate a oferit un joc "plictisitor" în faza grupelor, chiar dacă a terminat pe primul loc, iar presa engleză a taxat...
Ultima oră
Pe aceeași temă