17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportFotbalAtac la selecționer: Mbappe critică lipsa antrenamentelor tactice ale lui Deschamps

Atac la selecționer: Mbappe critică lipsa antrenamentelor tactice ale lui Deschamps

Vestiarul echipei naționale a Franței este într-o stare de tensiune, după ce Kylian Mbappe și-a exprimat nemulțumirea față de selecționerul Didier Deschamps.

După înfrângerea surprinzătoare cu 1-3 în fața Italiei în Liga Națiunilor, atacantul lui Real Madrid a lansat acuzații grave împotriva strategiei antrenorului, în special legate de lipsa antrenamentelor tactice.

Critici și tensiuni în vestiar

Mbappe, care a fost promovat pe scena internațională de Deschamps în martie 2017, atunci când avea doar 18 ani, pare să fi ajuns la capătul răbdării cu metoda actuală a selecționerului. După ce a fost rezervă într-un meci anterior împotriva Belgiei, în ciuda statutului său de vedetă, Mbappe a ridicat vocea în vestiar, acuzând lipsa de pregătire tactică a echipei. Potrivit publicației L’Equipe, Mbappe a declarat că „nu facem antrenamente tactice”, indicând că aceste neajunsuri sunt cauza jocului neconvingător al Franței.

Tensiunea dintre cei doi a fost evidentă și după înfrângerea cu Italia. Portarul Mike Maignan a criticat în fața echipei prestația generală, inclusiv a lui Mbappe, accentuând climatul tensionat în care se află echipa națională. În meciul următor, împotriva Belgiei, Deschamps l-a păstrat pe Mbappe pe bancă, apelând la serviciile sale doar în minutul 67, când scorul era deja stabilit.

Criticile asupra echipei nu se limitează doar la performanța individuală a lui Mbappe și a antrenorului. Jurnalistul Daniel Riolo a exprimat public dezamăgirea față de stilul de joc al Franței, acuzându-i atât pe Mbappe, cât și pe Deschamps, de plictiseală și lipsă de inspirație. Într-o emisiune de sport, Riolo a declarat că „Mbappe este mediocru și naționala nu joacă bine”, reflectând sentimentul că echipa nu reușește să își găsească ritmul sub conducerea actualului selecționer.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Răzvan Marin, aproape de un gol antologic! Echipa românului a fost zdrobită de Napoli

Cagliari a suferit o înfrângere categorică în fața celor de la Napoli, iar Răzvan Marin a fost unul dintre puținii jucători ai echipei sale...

Aplicația mobilă prin care se poate solicita ridicarea PET-urilor reciclabile la domiciliu

Ion Bogdatu și Bogdan Roșu, experți în programare și marketing online, au lansat o aplicație mobilă inovatoare numită Reverse PET, conform Ziarului Financiar. Această...

Importurile de gaze ale României au crescut cu aproape 6%, în primele şapte luni din 2024

Producţia de gaze s-a majorat cu 1,4% anul trecut România a importat, în primele şapte luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă