17.8 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSportFotbalArne Slot rescrie istoria lui Liverpool! Ce record a reușit olandezul

Arne Slot rescrie istoria lui Liverpool! Ce record a reușit olandezul

Arne Slot, noul antrenor al lui Liverpool, a înregistrat un debut spectaculos pe banca tehnică, bifând record după record într-un start de sezon excepțional.

În ciuda speculațiilor legate de o eventuală accidentare, Mo Salah va fi apt pentru marele meci împotriva lui Arsenal.

Performanțe istorice pentru Liverpool sub conducerea lui Arne Slot

După plecarea lui Jurgen Klopp de la Liverpool, mulți au prevăzut o perioadă dificilă pentru echipa de pe Anfield, anticipând o tranziție dificilă similară cu cea trăită de rivalii Manchester United după retragerea lui Ferguson sau Arsenal după Wenger. Cu toate acestea, clubul a ales să-l aducă pe Arne Slot, fostul antrenor al lui Feyenoord, și pariul s-a dovedit rapid câștigător.

Sub conducerea lui Slot, Liverpool a obținut 11 victorii din primele 12 partide din toate competițiile, stabilind astfel un nou record în istoria clubului. Niciun alt antrenor din trecutul „cormoranilor” nu a avut un start atât de fulminant. O altă performanță remarcabilă este faptul că Slot a devenit primul manager din istoria clubului care a câștigat primele 6 meciuri jucate în deplasare într-un sezon. Mai mult, Liverpool a primit doar 5 goluri în cele trei luni de când olandezul a preluat echipa, o performanță defensivă deosebită.

După ultima victorie din UEFA Champions League împotriva lui Leipzig (1-0), Slot a subliniat faptul că echipa sa nu doar câștigă, dar domină jocurile. În conferința de presă de după meci, olandezul a admis că Leipzig a creat probleme în anumite momente, dar a fost mulțumit de capacitatea echipei sale de a gestiona astfel de situații și de a obține puncte importante.

„Când joci împotriva unor echipe bune, mai ales în deplasare, vor exista mereu momente în care adversarul își creează șanse. Dar am controlat jocul în mare parte și nu sunt îngrijorat”, a declarat Slot.

Mo Salah, protejat pentru derby-ul cu Arsenal

Unul dintre subiectele de discuție după meciul cu Leipzig a fost schimbarea lui Mohamed Salah în minutul 63, o decizie care a stârnit îngrijorări în rândul fanilor, dat fiind că egipteanul nu este obișnuit să fie înlocuit atât de devreme. Slot a clarificat rapid că nu există nicio problemă medicală și că schimbarea a fost făcută pentru a-l menaja pe atacantul egiptean înaintea derbyului cu Arsenal de duminică.

„L-am schimbat pe Mo pentru că urmează meciul cu Arsenal și avem un program extrem de încărcat. Trebuie să gestionăm atent minutele jucătorilor noștri”, a explicat Slot.

Salah, care din 2017 a fost implicat direct în 57 de goluri în UEFA Champions League, rămâne una dintre piesele de bază ale echipei, iar aportul său va fi crucial în duelurile care urmează. În meciul cu Leipzig, deși a avut șansa de a înscrie, Darwin Nunez a fost cel care a împins mingea în poartă, deși aceasta ar fi intrat oricum.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Secretul confortului termic: Cum să aerisești corect caloriferul

Aerisirea caloriferului te ajută șă economisești bani la facturi și să ai mai multă căldură în casă Pentru o funcționare eficientă a centralei termice și...

Rezultate Liga Campionilor: FC Barcelona-Bayern Munchen 4-1/Manchester City- Sparta Praga 5-0

FC Barcelona a învins-o pe Bayern Munchen cu 4-1, miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a treia a Ligii Campionilor la...

Percheziţii în urma unui conflict în care şapte persoane au agresat cu arme albe doi bărbaţi 

Polițiștii din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente din Capitală au desfășurat, în această dimineață, 16 percheziții în legătură cu un conflict violent care a...
Ultima oră
Pe aceeași temă