21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSportFotbalArestări în rândul ultrașilor de la Inter și AC Milan: 19 fani...

Arestări în rândul ultrașilor de la Inter și AC Milan: 19 fani acuzați de extorcare și violență!

19 suporteri radicali de la Inter și AC Milan au fost arestați, fiind acuzați de activități infracționale grave.

Ancheta Procuraturii italiene dezvăluie legături între ultrași și figuri importante din cele două cluburi, însă acestea nu sunt ținte directe ale investigației.

Ancheta Procuraturii italiene: Acuzații grave și arestări

La începutul acestei săptămâni, o amplă investigație desfășurată de Procuratura italiană a dus la arestarea a 19 ultrași de la Inter și AC Milan. Aceștia sunt acuzați de fapte grave precum extorcare, asociere la grup infracțional, utilizarea de metode mafiote și violență. Conform autorităților, fanii radicali au creat un adevărat „teritoriu liber” în stadionul San Siro, unde desfășurau activități ilegale fără să fie supuși unui control adecvat.

Judecătorul Domenico Santoro, care a coordonat investigația, a declarat că liderii galeriilor celor două cluburi au reușit să transforme stadionul într-un loc unde legea nu se aplică, gestionând afaceri ilicite legate de vânzarea biletelor, taxele de parcare și controlul asupra vânzătorilor de alimente din perimetrul stadionului. Conform anchetei, grupurile de ultrași au colaborat pentru a-și maximiza profiturile, ajungând să câștige sume semnificative.

Legături între ultrași și nume importante din fotbal

Ancheta s-a bazat pe interceptări telefonice, iar înregistrările au relevat contacte între liderii galeriilor și persoane importante din cadrul cluburilor Inter și AC Milan. Printre cei menționați se numără antrenorul lui Inter, Simone Inzaghi, fostul căpitan și actual vicepreședinte Javier Zanetti, dar și jucători precum Nicolo Barella și Hakan Calhanoglu. Aceștia ar fi avut conversații cu fanii, în care li s-au cerut diverse favoruri sau au fost avertizați de anumite probleme.

La AC Milan, căpitanul Davide Calabria și legenda clubului Paolo Maldini au fost, de asemenea, menționați în anchetă. Aceștia au fost legați de Luca Lucci, liderul grupului de ultrași „Sudul”, care este considerat unul dintre capii rețelei infracționale.

Deși numele acestor personalități au apărut în investigație, ele nu sunt vizate direct, ci ar putea fi chemate ca martori în acest caz. Cluburile Inter și AC Milan sunt considerate părți vătămate, conform magistraților, și nu riscă sancțiuni în urma acestor dezvăluiri.

Cluburile colaborează cu autoritățile

Giuseppe Marotta, președintele lui Inter, a dorit să liniștească suporterii, declarând că cluburile nu sunt implicate în aceste activități ilegale și că sunt dispuse să colaboreze pe deplin cu autoritățile. El a subliniat că securitatea la Inter este gestionată de un fost ofițer de ordine publică și că există un protocol strict pentru a preveni astfel de incidente.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Chiriile în București și marile orașe au crescut, pe fondul revenirii studenților

Chiriile medii din București au înregistrat o creștere de 14% în septembrie 2024 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform unei analize realizate...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

A bătut doi copii nevinovați. A crezut că aceștia i-au bătut la ușă ca să-l agaseze

Un bărbat din Brad, județul Hunedoara, a fost deranjat de doi copii care i-au bătut la ușă și a decis să le aplice o...
Ultima oră
Pe aceeași temă