27.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSportFotbalAnunțul momentului! Derby-ul Dinamo - FCSB se va juca pe Arena Națională

Anunțul momentului! Derby-ul Dinamo – FCSB se va juca pe Arena Națională

Meciul dintre Dinamo și FCSB, programat pentru a 13-a etapă a SuperLigii, va avea loc pe Arena Națională, după anunțul oficial făcut de clubul din Ștefan cel Mare.

Partida dintre Dinamo și FCSB, programată pentru weekendul 19-20 octombrie 2024, se va disputa pe cel mai mare stadion din România, Arena Națională. Dinamo, echipa antrenată de Zeljko Kopic, va fi gazda meciului, însă a solicitat schimbarea locației din cauza interesului major din partea suporterilor. Până acum, „câinii roșii” au jucat meciurile de acasă pe stadionul Arcul de Triumf, dar pentru acest derby, mutarea pe Arena Națională a fost considerată necesară.

Arena Națională, gazda derby-ului Dinamo – FCSB

Administratorul special al clubului Dinamo, Andrei Nicolescu, a confirmat că toate formalitățile au fost îndeplinite și că stadionul a fost rezervat pentru acest eveniment. El a menționat și că speră ca meciul să fie programat fie sâmbătă, fie duminică, imediat după pauza competițională cauzată de meciurile echipelor naționale. Aceasta va fi prima confruntare dintre cele două rivale din sezonul 2024/25.

Ngezana, așteptat să revină în derby

În tabăra FCSB, fundașul Siyabonga Ngezana, care a suferit o leziune musculară la echipa națională a Africii de Sud, va rata mai multe meciuri importante, dar se estimează că va fi apt de joc pentru derby-ul cu Dinamo. Fundașul central a fost absent în meciurile cu CFR Cluj și Petrolul Ploiești și nu va fi disponibil nici pentru duelurile europene cu RFS și PAOK, dar recuperarea sa ar trebui să fie finalizată în timp util pentru partida din SuperLigă împotriva marii rivale.

FCSB se va baza, însă, pe revenirea lui Lixandru și Edjouma, care au fost declarați apți pentru meciul din Europa League contra RFS. Arena Națională nu a găzduit niciun meci din actualul sezon de SuperLigă până la acest moment.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Diavolul și motanul

În zodiacul chinezesc în care nici chinezii nu mai cred, anul 2024 este anul Dragonului de Lemn. Cum noi nu avem încă un zodiac...

Oierii își strigă durerea în fața Guvernului. Pesta le-a falimentat fermele

Ciobanii cer ridicarea carantinei și preț minim garantat pentru carne O delegație a protestatarilor a fost chemată la discuții în Palatul Victoria. Fermierii cer oprirea...

Liviu Antal a marcat din nou pentru Zalgiris! Românul e golgheter în Lituania

Atacantul român Liviu Antal continuă să impresioneze în campionatul Lituaniei. Patrick Popescu a fost, de asemenea, decisiv pentru Hegelmann, egalând în meciul împotriva liderului Panevezys. Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă