13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalAlibec și Hagi, premiați de LPF. Campioana are 5 jucători în echipa...

Alibec și Hagi, premiați de LPF. Campioana are 5 jucători în echipa sezonului

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) l-a desemnat pe Denis Alibec cel mai bun jucător al sezonului recent încheiat, în timp ce Gică Hagi a primit titlul de cel mai bun antrenor.

Cei doi au condus Farul spre câștigarea celui de-al doilea titlu din istorie.

Tot marţi, Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat echipa ideală a sezonului 2022-2023 care are la bază statisticile LPF, numărul de meciuri jucate, golurile marcate, pasele decisive, prezenţele în echipa fiecărei etape şi cifrele Instat. Campioana Farul are nu mai puțin de cinci jucători.

Echipa sezonului 2022/2023: Marian Aioani (Farul Constanţa) – Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Larie (Farul Constanţa), Yuri Matias (CFR Cluj), Andrei Borza (Farul Constanţa) – Ciprian Deac (CFR Cluj), Tudor Băluţă (Farul Constanţa), Adrian Şut (FCSB), Florinel Coman (FCSB) – Denis Alibec (Farul Constanţa), Marko Dugandzic (FC Rapid).

De asemenea, au mai fost premiaţi golgheterul campionatului, Marko Dugandzic (FC Rapid), marcator a 22 de goluri, în timp ce Cosmin Matei (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) a primit trofeul fair play pentru gestul său de a trimite mingea în afara terenului când portarul formaţiei adverse era căzut, deşi se afla într-o poziţie foarte bună de a înscrie.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă