31.5 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSportFotbalA venit vestea! Cât va fi suspendat Drăgușin după roșul încasat cu...

A venit vestea! Cât va fi suspendat Drăgușin după roșul încasat cu Qarabag

Fundașul român Radu Drăgușin a fost suspendat pentru o etapă după eliminarea sa din meciul cu Qarabag în Europa League, un verdict mai blând decât se aștepta.

În meciul din prima etapă a fazei grupelor din Europa League, Tottenham Hotspur a învins echipa Qarabag cu 3-0, dar partida a fost marcată de eliminarea fundașului român Radu Drăgușin. Internaționalul român a fost titularizat de antrenorul Ange Postecoglou, dar a fost eliminat în minutul 8 al jocului, primind cartonașul roșu direct din partea arbitrului Willy Delajod. Incidentul a avut loc în urma unui fault comis asupra lui Juninho, atacantul echipei Qarabag, în condițiile în care Drăgușin se afla în postura de ultim apărător.

Drăgușin scapă ieftin

În ciuda gravității situației, prin prisma regulilor FIFA, Drăgușin a avut parte de o pedeapsă relativ blândă. Conform publicației engleza Football London, UEFA a decis să-l suspende pe jucătorul român doar pentru o etapă, ceea ce înseamnă că el va lipsi de la meciul pe care Tottenham îl va disputa în deplasare împotriva lui Ferencvaros, în etapa a 2-a a competiției. De obicei, în competițiile naționale, un cartonaș roșu direct este sancționat cu cel puțin două etape de suspendare, însă regulamentul UEFA prevede că un jucător este suspendat o singură etapă în astfel de cazuri, cu excepția abaterilor grave.

Cota de piață a lui Radu Drăgușin este estimată la 25 de milioane de euro, conform Transfermarkt, și fundașul are un contract cu Tottenham până în vara anului 2030. De asemenea, echipa engleză are un program încărcat în Europa League, având meciuri planificate împotriva unor echipe precum AZ Alkmaar, Galatasaray, AS Roma, Rangers și Hoffenheim.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Emisiune de titluri de stat Fidelis cu dobânzi atractive pentru investitori, din 2 octombrie

Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, destinată investitorilor persoane fizice, care se desfășoară între 2 și 11 octombrie....

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...

Vine și recompensa după victoria cu RFS! Ce suma va câștiga FCSB în urma victoriei din Europa League

FCSB a învins RFS cu 4-1 în Europa League și ocupă locul 2 în clasament, având 3 puncte, la egalitate cu Ajax Amsterdam. Echipa FCSB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă