11.6 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSportFotbalA murit Constantin Anghelache, fost președinte la Dinamo și Rapid!

A murit Constantin Anghelache, fost președinte la Dinamo și Rapid!

Constantin Anghelache, fost președinte al cluburilor Dinamo și Rapid, s-a stins din viață joi noaptea, la vârsta de 78 de ani.

Constantin Anghelache a fost o figură importantă în fotbalul românesc, având o relație profesională strânsă cu antrenorul Mircea Lucescu, alături de care a colaborat atât la Dinamo, cât și la Rapid după Revoluția din 1989. Pe lângă implicarea sa în fotbal, Anghelache a fost profesor universitar de economie și a lucrat în cadrul Securității, atingând gradul de locotenent-colonel înainte de Revoluție. În acea perioadă, a activat în structurile de informații externe, actualul SIE.

În anii 2000, Anghelache a condus clubul Tricolorul Breaza, unde a avut o influență semnificativă, ajutând echipa să promoveze în Liga a 3-a în 2001 și, ulterior, în Liga a 2-a în 2009. Între 2013 și 2015, a revenit la Dinamo în funcția de președinte executiv, în perioada în care clubul era finanțat de Ionuț Negoiță. Acesta din urmă și-a exprimat regretul față de trecerea în neființă a fostului său colaborator: „Era un om foarte activ, citea mult. Este persoana alături de care am început reconstrucția lui Dinamo. Condoleanțe familie și Dumnezeu să-l ierte!”, a declarat Negoiță.

De asemenea, clubul Dinamo a transmis un mesaj de condoleanțe pe rețelele de socializare: „Clubul Dinamo 1948 București regretă dispariția fostului președinte Constantin Anghelache, la vârsta de 78 de ani și transmite condoleanțe familiei acestuia.”

Anghelache, un om de fotbal și afaceri

Dincolo de fotbal, Constantin Anghelache s-a lansat în afaceri după Revoluție, contribuind la introducerea cafelei Amigo pe piața din România. De asemenea, el a fost cunoscut pentru rolul său în mediul universitar, unde a predat economie și a influențat generații de studenți.

CSO Tricolorul Breaza, clubul la care Anghelache a fost implicat activ între 2001 și 2010, a transmis și el un mesaj de condoleanțe: „Sub conducerea lui Constantin Anghelache echipa de fotbal a reușit două mari performanțe. Condoleanțe familiei și apropiaților!”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a clubului.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu: România va intra anul acesta în Schengen şi cu graniţele terestre

Premierul a afirmat că a rezolvat Schengen, după un eşec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat că are „mai multe informații” care îi permit...

ANCOM: Platformele care revând servicii poștale trebuie să ofere informații clare despre furnizorii reali ai serviciilor

Platformele care revând exclusiv servicii poștale sunt obligate să informeze utilizatorii clar și vizibil că serviciile poștale sunt prestate de unul sau mai mulți...

VIDEO Cum funcționa rețeaua de traficanți de stupefiante din care făcea parte și un consilier județean din Gorj

Noi detalii ies la iveală în dosarul traficului de stupefiante în care a fost reținut consilierul județean Nelu Pavel. Medicamentele cu conținut stupefiant erau...
Ultima oră
Pe aceeași temă