12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportFostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, și-a făcut șoferul consilier la Cabinet...

Fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, și-a făcut șoferul consilier la Cabinet și la OIR POS-DRU

Fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu și-a angajat șoferul pe un post de consilier la Cabine, apoi l-a ajutat să ajungă consilier debutant la OIR POS-DRU, informează Centrul de Investigații Media.
Nicu Chiosea, fostul șofer al Marianei Câmpeanu, la Casa Națională de Pensii a fost adus, prin detașare, la Ministerul Muncii, la 9 mai 2012. După aproape patru luni, Chiosea a fost numit, prin semnătura Marianei Câmpeanu, consilier la cabinetul ministrului.

Potrivit legislației în vigoare, șoferul ar trebui să aibă studii superioare pentru a ocupa o astfel de funcție.” Casa Națională de Pensii nu a răspuns întrebării Centrului de Investigații Media în acest sens, așa că nu știm dacă șoferul Chiosea are sau nu facultatea absolvită”, arată jurnaliștii CIM.

Nicu Chiosea și-a dorit însă mai mulți bani. Astfel, la 21 decembrie 2012, șoferul Marianei Câmpeanu devine a€œconsilier debutant” la OIR POSDRU Regiunea București a€“ Ilfov, deși, cu doar trei luni înainte, Ministerul Afacerilor Europene avertiza asupra unei posibile noi suspendări a Programului Operațional Sectorial a€“ Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU).

 ”Organismul Intermediar pentru POS DRU a€“ Regiunea București-Ilfov are, în principal, rolul de a implementa, la nivel regional, o serie de scheme pentru dezvoltarea resurselor umane, finanțate din fonduri europene. Organismul Intermediar POS DRU Regiunea București-Ilfov coordonează această activitate la nivelul Municipiului București și al Județului Ilfov.
 a€œLa nivel central și regional se fac eforturi supraomenești pentru că, în septembrie-octombrie, să demonstrăm că în România se poate funcționa corect și cinstit, astfel încât aceste plăți nu se suspende sau, dacă se suspendă, să fie pentru o perioadă scurtă de timp. ”Vrem să dăm garanția că suntem pregăƒtiti și pentru perioada urmăƒtoare de finanțare, 2014-2020, astfel încât să avem un grad ridicat de absorbtie”, declară Câmpeanu în septembrie 2012, pentru ca trei luni mai târziu șoferul ei să primească un post într-un organism de implementare POS-DRU”, arată CIM.
 Nicu Chiosea a rămas consilier la Cabinetul Marianei Campeanu până la plecarea acesteia din fruntea ministerului, în 26 februarie 2014.
Potrivit declarațiilor sale de avere disponibile pe site-ul ANI, Chiosea a încasat, în anul fiscal 2012, atât din salariul de consilier la minister, cât și de la OIR POS-DRU București-Ilfov, dar și în calitate de angajat la o societate privată, suma totală de 35.358 de lei.

Mariana Câmpeanu nu l-a uitat nici pe fostul primar al comunei hunedorene Densus, cel despre care presa spunea că a ajutat-o să ajungă parlamentar, tehnicianul silvic Sorin Stefoni, pe care, ”după ce l-a numit secretar de stat, i-a făcut cadou un autoturism Audi luat prin comodat de la Registrul Auto Român, instituție unde fiul ei, cercetat într-un dosar cu un prejudiciu de un milion de euro, este director tehnic. Odată ajunsă la minister, mașina folosită de Stefoni a fost reparată și îngrijită pe banii instituției conduse de Câmpeanu, care a băgat în ea aproape trei mii de euro. Mașina a fost returnată RAR cu doar o luna înainte de plecarea cuplului Câmpeanu-Stefoni de la Ministerul Muncii”, mai arată CIM.

De numele Marianei Câmpeanu se leagă și scandalul legat de soțul său căruia, Mariana Câmpeanu i-ar fi acordat, în mod discutabil, un grad de invaliditate.

Cele mai citite

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă