21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportFost vicepreşedinte PSD Hunedoara,exclus recent din partid, candidat independent la Primăria Simeria

Fost vicepreşedinte PSD Hunedoara,exclus recent din partid, candidat independent la Primăria Simeria

Un fost vicepreşedinte al PSD Hunedoara, Emil Rîşteiu, exclus din partid la începutul lunii martie, a anunţat că va candida ca independent la funcţia de primar al oraşului Simeria, el fiind în prezent edil-şef al comunei Băcia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul comunei Băcia, Emil Rîşteiu, a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va candida ca independent la funcţia de edil-şef al oraşului Simeria, după ce a fost exclus, la începutul lunii martie, din PSD Hunedoara, unde era vicepreşedinte al filialei judeţene.

„Simeria are posibilităţi de dezvoltare economică, pentru că este un important nod de cale ferată, este un nod rutier şi pe aici va trece o autostradă. Am făcut un studiu sociologic din care a rezultat că Simeria a intrat într-un fel de stare de conservare, în ultimii 20 de ani, din punctul de vedere al dezvoltării economice. De aceea, atragerea investitorilor este prioritară pentru oraş”, a declarat Rîşteiu.

El a spus că, în calitate de primar al comunei Băcia, în ultimii trei ani a reuşit să atragă investiţii în valoare de 10 milioane de euro, care au determinat o creştere cu 40 la sută a sumelor încasate la bugetul local în anul 2011.

Rîşteiu a adăugat că oraşul Simeria poate beneficia de experienţa pe care a acumulat-o ca primar al comunei Băcia, timp de trei mandate.

Emil Rîşteiu are 40 de ani şi este primar al comunei Băcia din anul 2000. El este licenţiat al Facultăţii de Maşini şi Instalaţii Miniere din Petroşani, este căsătorit şi tatăl a doi copii.

Emil Rîşteiu era vicepreşedinte al filialei judeţene PSD Hunedoara şi a fost susţinut pentru funcţia de prefect în anul 2009, însă a fost exclus din partid la începutul lunii martie a acestui an.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă