21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1EXCLUSIVITATE. Moșia lui Liviu Dragnea a ajuns cel mai asfaltat județ al...

EXCLUSIVITATE. Moșia lui Liviu Dragnea a ajuns cel mai asfaltat județ al României. Subalternii șefului PSD din Guvernul Grindeanu au decis să pompeze 151.000.000 de euro în șoselele din Teleorman

Președintele PSD a renunțat să mai facă autostradă în județul pe care-l păstorește, dar Ministerul Transporturilor investește masiv în reabilitarea șoselelor.

Potrivit fișelor din Anexa 3, Ministerul Transporturilor, instituția condusă de Răzvan Cuc, intenționează să reabiliteze în 2017 trei șosele din Teleorman și să execute niște lucrări minore pe centura Alexandriei, deși aceasta este într-o stare impecabilă, la care orașe mult mai mari nici nu visează.

Drum modernizat până la hotelul liderului PSD

Șoseaua Alexandria-Craiova va fi reabilitată între kilometrul 99 și kilometrul 222. În 2017, suma alocată este de 374 milioane de lei. În 2016, Guvernul Cioloș a cheltuit doar 322 de mii de lei, după ce, în 2015, Victor Ponta a decontat plăți de 391 milioane de lei pe acest drum, DN6.

Va fi modernizat și DN52, între Alexandria și Turnu Măgurele – orașul în care Dragnea deține un hotel. Această investiție, pe o lungime de circa 44 de kilometri, va costa 223 milioane de lei. Un calcul simplu arată că se vor cheltui în medie 1,1 milioane de euro pentru modernizarea unei șosele de câmpie, care nu presupune lucrări complexe.

Ministrul Cuc mai bugetează și 132,65 milioane de lei pentru modernizarea șoselei Alexandria-Zimnicea, pe o lungime de 41 de kilometri.

În plus, centura Alexandriei va primi 1,97 milioane de lei pentru niște mici lucrări de reabilitare.

În total, șoselele care leagă Alexandria de alte orașe vor primi 738 milioane de lei.

Pentru comparație, toate lucrările de pe centura Bucureștiului – pasaje la intersecția cu DN1, plănuita autostradă de centură din sud și lucrările de lărgire a actualei centuri, tot în sud, la patru benzi – vor beneficia de o alocare bugetară de circa 945 milioane de lei, deși aceasta este cea mai aglomerată rută din România. Centura orașului Oradea – localitate condusă de liberalul Ilie Bolojan – va primi ridicola sumă de 273.000 lei.

Visa aeroport și autostradă

Județul Teleorman a rămas, sub administrarea lui Liviu Dragnea, unul din cele mai sărace județe din țară, fiind ocolit și de turiști, și de investitorii străini. Cu toate acestea, liderul PSD a făcut nenumărate promisiuni utopice, de la aeroport la autostradă către București.  În decembrie 2013, fostul ministru al Transporturilor Dan Șova a explicat că tronsonul Bucureşti-Alexandria face parte din Autostrada Sudului, respectiv Bucureşti – Alexandria-Craiova-Arad- Oradea. Potrivit lui Șova, realizarea tronsonului ar fi costat 400 milioane de euro. Ulterior, această autostradă a fost scoasă din Masterplanul pentru Transporturi. În 2011, strategia de dezvoltare durabilă a județului Teleorman prevedea dezvoltarea unui aeroport. Aeroportul urma să fie gata în 2016 și ar fi costat 20 de milioane de euro.

Dezastrul din economia reală

Sub administrația PSD, economia județului Teleorman arată dezastruos: totalul investiţiilor străine, 62 milioane de euro, locul 36 pe ţară; șomajul este peste 10%, aproape dublu faţă de rata la nivel naţional; județul înregistrează cea mai mare rată de depopulare la nivel naţional; este pe ultimul loc din ţară la sosiri turişti străini; a înregistrat o scădere economică, în 2015, de 2,1% (România a avut o creştere de 3,7%); producţia industrială a scăzut în 2015 cu 17,1%; exporturile au scăzut cu 20% în primele 10 luni din 2015, faţă de perioada similară din 2014.

Cele mai citite

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, i-a trimis, marţi, procurorului general Alex Florenţa cererile de urmărire penală ale lui Petre Roman şi Gelu-Voican Voiculescu, în dosarul...

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, i-a trimis, marţi, procurorului general Alex Florenţa cererile de urmărire penală a lui Petre Roman şi Gelu-Voican Voiculescu, în dosarul...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...
Ultima oră
Pe aceeași temă