14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Cum s-a apărat Sorin Oprescu pentru prima dată în fața instanței

Cum s-a apărat Sorin Oprescu pentru prima dată în fața instanței

Primarul Sorin Oprescu nu a contestat în fața instanței că a primit suma de 25.000 de euro de la denunțător, dar a susținut că este vorba de un „împrumut”. Explicația primarului a fost „neconvingătoare” în fața probele prezentate de procurorii DNA, se arată în motivarea arestării preventive a lui Sorin Oprescu publicată de Tribunalul București.

„Probele administrate în cursul urmăririi penale, conturează teza potrivit căreia, inculpatul O.S.M.a primit de la P.B.C.suma de 25.000 euro cu titlu de mită şi nu cu titlu de „împrumut” aşa cum a susţinut inculpatul  în mod  cu totul neconvingător, în faţa judecătorului”, se arată în motivare.

Primarul a susținut în fața instanței că nu a auzit atunci când denunțătorul i-a spus sursa de provenienţa ilicită a sumei de bani primite.

„Că inculpatul cunoştea provenienţa ilicită a sumei de bani primită, rezultă în mod clar din conţinutul dialogului purtat cu …..,  în locuinţa sa, când imediat după remiterea banilor spunându-i-se „………………………… Întrebat cu privire la acest aspect, inculpatul O.S.M. a declarat în faţa judecătorului, că nu a auzit particula „……..”, întrucât la acel moment îl conducea spre ieşire pe ………..

Potrivit tribunalului, explicaţia dată de inculpat nu  poate fi credibilă având in vedere că informaţia primită de la denunţător: „………..” nu este deloc amplă iar fraza este extrem de scurtă, pentru a putea fi asimilată în întregime, cu foarte multă uşurinţă. În plus, din procesul-verbal încheiat cu acea ocazie, rezultă că P.B.C.a rostit această frază în timp ce îi înmâna inculpatului O.S.M……… în care se afla suma de bani iar răspunsul inculpatului „….” a sosit cu promptitudine. 

Sorin Oprescu a fost reținut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puțin înainte de miezul nopții, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliției Capitalei. Decizia nu este definitivă și a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă