18.2 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSportFormula 1Carlos Sainz își îndeplinește obiectivul înainte de plecarea de la Ferrari!

Carlos Sainz își îndeplinește obiectivul înainte de plecarea de la Ferrari!

Carlos Sainz a devenit al șaselea pilot care obține două victorii în sezonul 2024 al Formulei 1, triumfând în cadrul Marelui Premiu al Mexicului, un moment în care a subliniat importanța acestei realizări înainte de a se despărți de echipa Ferrari.

La Marele Premiu al Mexicului, desfășurat pe legendarul Autodromo Hermanos Rodriguez, Sainz a pornit din pole-position, dar a cedat imediat conducerea lui Max Verstappen. Cu toate acestea, spaniolul nu s-a dat bătut și a reușit să recupereze poziția de lider în urma restartului curselor, având o reacție rapidă care l-a văzut depășindu-l pe Verstappen în chiar primul viraj. Această manevră i-a permis să-și construiască un avantaj considerabil față de concurență, pe care a reușit să-l mențină pe parcursul întregii curse.

O victorie crucială înainte de schimbare

Sainz a avut o cursă aproape perfectă, menținând constant o distanță de 5-6 secunde față de urmăritori. Acest succes a venit într-un moment în care colegul său de echipă, Charles Leclerc, a urcat pe locul doi, datorită incidentelor dintre Verstappen și Lando Norris, permițându-i lui Sainz să se concentreze pe obținerea victoriei. La finalul cursei, Sainz a exprimat euforia sa, subliniind că a reușit să își îndeplinească obiectivul de a câștiga o cursă înainte de a părăsi Ferrari: „Sincer, chiar mi-am dorit victoria, chiar am avut nevoie de asta pentru mine. A trebuit să o rezolv și pe asta. Am tot spus de ceva timp că îmi doresc încă o victorie înainte să plec de la Ferrari, iar să o fac aici, în fața acestei asistențe, este ceva incredibil.”

După această victorie, Sainz se pregătește să încheie colaborarea cu Ferrari, unde a petrecut patru sezoane. Conform informațiilor din paddock, locul său va fi ocupat de Lewis Hamilton, care a semnat cu echipa italiană încă de la începutul anului. Sainz va face trecerea la echipa Williams, unde va forma un duo cu Alexander Albon.

În ceea ce privește strategia sa în cursă, Sainz a recunoscut că a fost surprins de faptul că a pierdut prima poziție în favoarea lui Verstappen, dar a decis să abordeze situația cu curaj: „Mi-am spus că trebuie să-l surprind într-un fel sau altul, pentru că Max e foarte dificil de depășit.”

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Erik Ten Hag, demis de la Manchester United! Ruud van Nistelrooy preia conducerea ca antrenor interimar

Erik Ten Hag a fost demis de la Manchester United, decizia venind ca urmare a rezultatelor dezamăgitoare și a poziției joase în clasament a...

Bursa de Valori București și Depozitarul Central avertizează asupra unor escrocherii telefonice

Bursa de Valori București (BVB) și Depozitarul Central (DC) au emis un avertisment privind o serie de escrocherii în care persoane necunoscute pretind că...

Vinicius Junior nu va participa la gala Balonului de Aur! Anunț neașteptat înaintea decernării trofeului

Balonul de Aur 2024 urmează să fie decernat în această seară la Paris, dar cu doar câteva ore înainte de eveniment, s-a aflat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă