19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSport"Formalismele" lui Nastase o deranjeaza pe Anastase

„Formalismele” lui Nastase o deranjeaza pe Anastase

Discutiile dintre presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si vicepresedintele social-democrat Adrian Nastase au depasit faza "impunsaturilor", trecandu-se ieri la schimbat de locuri in sala si la aprecieri deloc magulitoare.

Asezarea pe scaunele din sala de sedinte a Biroului Permanent a devenit atat de importanta incat a fost ieri prilej de discutii pret de circa 40 de minute, dupa ce Anastase si-a manifestat refuzul de a mai sta langa Nastase. Presedintele Camerei si-a justificat decizia prin dorinta de a sta "langa oamenii cu care poate face treaba" si s-a aratat deranjata de faptul ca Nastase "isi exercita puterea prin formalisme". "Stau unde vreau. Stau in general langa cei cu care lucrez bine, asa ca am decis sa ma asez langa doi vicepresedinti care isi fac treaba: Ioan Oltean de la PDL si Daniela Popa de la PSD±PC", a aratat ieri Anastase, adaugand ca "unii se tin de formalisme, altii de treaba". Vicepresedintele Camerei vizat, Adrian Nastase, nu s-a lasat mai prejos si a replicat ca "doar din punct de vedere intelectual" ar putea sa o intimideze pe Anastase.

 

Discutiile de ieri nu au fost insa primele pe seama asezarii in sala, si in sedintele trecute presedintele Camerei schimbandu-si locul din cauza comentariilor ironice ale fostului premier. Pe de alta parte, Anastase a avut schimburi de replici mai acide si cu alti colegi din Biroul Permanent. Anastase a decis ca in stenogramele sedintelor conducerii sa se treaca orele la care vin si pleaca membrii BP.

Tot de razbunare se poate vorbi insa si in cazul lui Adrian Nastase. Daca tot l-a "sabotat" Curtea Constitutionala indicand reducerea drastica a numarului de voturi necesare pentru aprobarea cererii de incepere a urmaririi penale, Nastase ar vrea sa se modifice regulile si pentru alte categorii de decizii pe care le iau deputatii. Prima vizata? Alegerea presedintelui Camerei. Fostul premier a cerut comisiei de specialitate sa modifice regulamentul Camerei astfel incat presedintele acestui for sa fie ales doar cu majoritatea voturilor deputatilor prezenti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă