19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportFMI vrea reducerea concediului maternal la un an (surse politice)

FMI vrea reducerea concediului maternal la un an (surse politice)

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a solicitat Guvernului ca durata concediului maternal să fie redusă la un an, iar indemnizaţia lunară să fie cuprinsă între 600 şi 1.000 lei, au declarat pentru Mediafax surse politice, la finalul reuniunii de joi a liderilor Coaliţiei.

„Există o practică a FMI de a adresa ministerelor şi alte solicitări decât cele incluse în scrisoarea de intenţie, iar una dintre aceste cereri este reducerea duratei concediului maternal”, susţin sursele citate.

Coaliţia se va reuni din nou, duminică, pentru discuţii tehnice privind sistemul concediului maternal, urmând ca o decizie finală să fie luată luni, a declarat liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

El a arătat că, în discuţia de joi a liderilor coaliţiei, reprezentanţii minorităţilor au propus ca durata concediului maternal să fie de trei ani, dar cu o indemnizaţie lunară redusă la 600 lei.
Această variantă se adaugă celor trei propuneri ale ministrului Muncii, precum şi variantei avansate de UDMR.

Liderii coaliţiei s-au reunit la Palatul Victoria pentru o discuţie în care vor fi analizate şi variantele privind concediul maternal, după ce ministrul Muncii a propus ca durata acestui concediu să fie redusă de la doi ani la un an.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă