19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportFlutur: Am castigat alegerile cu o diferenta de 138.000 de voturi (VIDEO)

Flutur: Am castigat alegerile cu o diferenta de 138.000 de voturi (VIDEO)

Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, sustine ca partidul sau, impreuna cu candidatul independent Elena Basescu, au castigat alegerile in fata aliantei dintre PSD si PC la o diferenta de 138.062 de voturi care reprezinta 2,86%.

Conform calculelor democrat-liberalilor, PDL si Elena Basescu au intrunit impreuna 33,93% din sufragiile exprimate ieri fata de 31,07% obtinute de PSD si PC, diferenta cuantificata in 138.062 de voturi. Gheorghe Flutur sustine ca PDL, impreuna cu voturile obtinute de fiica presedintelui, se afla in usoara crestere in comparatie cu alegerile parlamentare din toamna anului 2008, cand democrat-liberalii si social-democratii se aflau la egalitate, avand fiecare aproximativ 33%, iar acum PSD si PC se afla in scadere usoara, la circa 31%. "Este firesc sa calculam in acest mod si sa justificam castigarea acestor alegeri", a argumentat Flutur.

"Cateva concluzii: castigatorii sunt cei cu cele mai multe voturi. Alegerile arata clar ca romanii au dat un vot util guvernului Boc, majoritatea voturilor mergand catre PDL si PSD. In perioada de criza, iata ca romanii dau un vot util cabinetului Boc. Sunt masuri care au primit creditul populatiei, care sunt intelese", a mai spus pedelistul. El a spus ca nu s-a discuat in partid problema unor eventuale sanctiuni pentru filialele care au obtinut scoruri mai mici decat media nationala a partidului. "Vom face o analiza. Din orice alegeri trebuie sa inveti pentru a pregati urmatoarele alegeri, trebuie sa privim constructiv cand facem o analiza", a declarat vicepresedintele PDL. In ceea ce priveste posibilitatea ca Elena Basescu sa fi luat din voturile care altfel ar fi mers catre democrat-liberali, Flutur a negat acest lucru. "Elena Basescu a avut electoratul ei, un electorat tanar, un electorat nehotartat. Ea a avut si o campanie eleganta, dar dinamica", a concluzionat Flutur.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă