22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSportAlte sporturiFIFA a hotărât că Brazilia și Argentina trebuie să rejoace meciul abandonat...

FIFA a hotărât că Brazilia și Argentina trebuie să rejoace meciul abandonat în luna septembrie

Comisia de Apel a FIFA a decis luni că meciul de calificare la Cupa Mondială între Brazilia și Argentina, abandonat, trebuie rejucat, după ce a luat în considerare apelurile depuse de federațiile de fotbal ale celor două țări.

Meciul de calificare din septembrie a fost suspendat la doar câteva minute după începerea meciului, când oficialii brazilieni din domeniul sănătății au intrat în teren pentru a-i împiedica pe jucătorii argentinieni stabiliți în Anglia să joace, spunând că aceștia au încălcat regulile de carantină COVID-19 ale țării.

Ambele echipe s-au calificat deja la Cupa Mondială din Qatar de la sfârșitul acestui an, Brazilia fiind pe primul loc în clasamentul sud-american, iar Argentina pe locul al doilea.

FIFA a ținut cont de argumentele celor două federații din Brazilia și Argentina, legat de meciul abandonat, și a decis rejucarea lui

Dar organismul de conducere al fotbalului, FIFA, a decis în februarie că meciul trebuie să fie rejucat.

„După ce a analizat argumentele ambelor părți și a luat în considerare toate circumstanțele cazului, Comitetul de Apel a confirmat că meciul va fi rejucat”, a precizat FIFA într-un comunicat, conform jurnalul.ro.

„Acesta a confirmat, de asemenea, amenda de 50.000 de franci elvețieni care a fost impusă ambelor asociații ca urmare a abandonului.”

De asemenea, FIFA amendase Federația Braziliană de Fotbal (CBF) și Asociația Argentiniană de Fotbal (AFA) cu 500.000 de franci elvețieni și, respectiv, 200.000 de franci elvețieni, pentru că nu au asigurat „ordinea și siguranța”.

Cu toate acestea, Comisia de apel a declarat că a decis să reducă amenda aplicată CBF cu 250.000 de franci elvețieni, în timp ce amenda aplicată AFA a fost redusă cu 100.000 de franci elvețieni.

Luna trecută, AFA a declarat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Brazilia și Argentina se vor întâlni, de asemenea, într-un meci amical internațional la Melbourne Cricket Ground, în iunie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă