9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Fetele merg „ceas” în Liga Campionilor

Campioana și vicecampioana României au obținut două victorii esențiale în grupele celei mai prestigioase competiții de handbal din Europa și se pot califica, în tandem, în sferturile de finală ale Ligii.

SCM Râmnicu Vâlcea și-a adjudecat cele două puncte în deplasarea de la Partille, învingându-le fără mari probleme pe suedezele de la IK Savehof, cu scorul de 23-17. Chiar dacă gazdele au început mai bine și au condus în primele zece minute, campioana României și-a revenit și a intrat la pauză cu un avans confortabil de opt goluri, 15-7. În actul secund, echipa lui Florentin Pera a prestat un joc pragmatic și a câștigat cu 23-17. Grație acestui succes, SCM Râmnicu Vâlcea și-a consolidat poziția a patra în grupă, cu 4 puncte acumulate, și este foarte aproape de a se califica în sferturile competiției.

CSM Bucureşti, cealaltă reprezentantă a țării noastre în Ligă, și-a luat revanșa în fața franțuzoaicelor de la Metz Handball, pe care le-a învins la o diferență de cinci goluri, cu scorul de 32-27. Prima repriză a fost una destul de echilibrată, campioana Franţei conducând în trei rânduri, dar CSM a intrat în avantaj la pauză, scor 16-14. Mitanul secund a fost controlat în totalitate de „tigroaice”, care au reuşit să se impună cu 32-27. Bucureștencele au răzbunat astfel eliminarea din sezonul trecul al Ligii, când au ratat Final Four-ul după o dublă manșă cu Metz. Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, interul naționalei marcând nu mai puțin de 14 goluri. CSM București le egalează astfel pe danezele de la Kristiansand pe locul 4, cu 5 puncte. Metz rămâne lider în grupă, cu 8 puncte.

În următoarea etapă a grupelor principale din Liga Campionilor, elevele lui Adrian Vasile joacă în Norvegia, la Vipers, în data de 7 februarie. Pentru vâlcence urmează un meci dificil, pe teren propriu, în compania maghiarelor de la Gyor. Partida are loc pe data de 8 februarie. Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile competiției.

Ultima oră
Pe aceeași temă