11.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSportFed Cup, nou format din 2020

Fed Cup, nou format din 2020

Fed Cup renunţă astfel la sistemul său tradiţional de desfăşurare, cu meciuri interţări programate pe parcursul întregului sezon, călcând astfel pe urmele Cupei Davis, a cărei nouă formulă cu o fază finală la care vor lua parte 18 selecţionate va debuta în luna noiembrie, la Madrid.

Cu ocazia unei conferinţe de presă care a avut loc la Queen’s Club din Londra s-a confirmat că Budapesta va găzdui turneul final al Fed Cup până în 2022.

Partidele din capitala Ungariei urmează să se desfăşoare pe zgură, iar premiile totale puse în joc se vor ridica la 18 milioane dolari.

Patru naţiuni, finalistele din acest an, Franţa şi Australia, alături de ţara gazdă Ungaria şi o echipă invitată, sunt calificate direct la turneul final, celelalte opt urmând să fie stabilite la capătul unui play-off programat în luna februarie.

Echipa României s-a oprit în semifinalele ediţiei trecute a Fed Cup, fiind învinsă în deplasare de Franţa, care va înfrunta în finală Australia, în luna noiembrie la Perth.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, fost lider mondial timp de 64 de săptămâni, în prezent pe locul 7 în lume, a declarat luni că va boicota un eventual nou format al Fed Cup. „Iubesc Fed Cup şi nu aş schimba-o niciodată. Dacă se va schimba Fed Cup, nu voi mai juca. Îmi place formatul de acum, iar dacă îl vor schimba va fi diferit, pentru că Fed Cup înseamnă să joci acasă şi în deplasare”, a afirmat Halep.

Cele mai citite

VIDEO. Organizația Mondială a Sănătății a donat materiale sanitare de peste 400.000 de euro către IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a primit, vineri, din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, materiale sanitare în valoare de peste 400.000 de euro. „Este...

Un cunoscut club de fotbal din Italia își tranformă stadionul în parc solar

Udinese, cel mai „verde” club de fotbal din Italia şi al patrulea la nivel mondial, își continuă cursa spre atingerea obiectivului de zero emisii...

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...
Ultima oră
Pe aceeași temă