7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSportExcluderi cu scandal la PSD Galaţi

Excluderi cu scandal la PSD Galaţi

Nouă membri, dintre care trei consilieri locali municipali, au fost excluşi din organizaţia municipală PSD Galaţi pentru încălcarea prevederilor statutare, abateri de la disciplina de partid precum şi nerespectarea protocolului Uniunii Social Liberale, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan, citat de Agerpres.

 

Potrivit comunicatului, cei excluşi din PSD sunt consilierii municipali Stelian Lupu, Daniel Apetrăchioaie, Aurelian Constantin, care şi-a dat demisia luni din funcţia de consilier local, şi membrii de partid Bogdan Hâncu, Tătaru Cosmin, Ştefan Cătălin Cozma, Liliana Ochiu, Zburlea Neculai şi Dănuţ Relu Ciubotaru.

Cei nouă au fost excluşi cu unanimitate de voturi, dar pot contesta hotărârea Comitetului Executiv PSD Galaţi la Comisia de Arbitraj şi Integritate Morală.

Cei doi consilieri locali excluşi Daniel Apetrăchioaie şi Stelian Lupu îşi vor pierde şi mandatele.

Daniel Apetrăchioaie a declarat pentru Agerpres că a fost exclus din partid, ca şi Lupu, pentru că nu îl susţine la Primăria Galaţi pe candidatul USL, liberalul Marius Stan, optând pentru independentul Nicuşor Ciumacenco, încă viceprimar al municipiului Galaţi, dar proaspăt demisionat din PSD.

Pe aceleaşi considerente şi-a dat demisia din funcţia de consilier şi Constantin Aurelian, preşedintele comisiei de buget finanţe în Consiliul Local Municipal Galaţi, şi au fost excluşi şi ceilalţi şase.

Cele mai citite

Au spălat rușinea din meciul cu Poli Iași. Rapid, victorie concludentă cu UTA lui Rednic

Rapid a învins-o cu 4-1 pe UTA Arad, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 28-a a Ligii 1, și s-a apropiat la...
00:00:21

O bombă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost detonată pe o plajă belgiană

Autoritățile au detonat în siguranță o bombă, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, găsită pe o plajă din Belgia miercuri (28 februarie), conform...

Festivalurile lunii martie la Opera Comică pentru Copii: Primăvara Copiilor și Festivalul Cărților Deschise

Opera Comică pentru Copii anunță două festivaluri remarcabile pentru luna martie: Primăvara Copiilor și Festivalul Cărților Deschise. Ambele evenimente sunt programate la sediul instituției...
Ultima oră
Pe aceeași temă